Noutati
Acasa » Telefoane » Ce trebuie sa stiti despre castile in-ear, over-ear, over-head, castile cu fir si cele wireless?
Ce trebuie sa stiti despre castile in-ear, over-ear, over-head, castile cu fir si cele wireless?

Ce trebuie sa stiti despre castile in-ear, over-ear, over-head, castile cu fir si cele wireless?

Share Button

Astazi tehnologia a evoluat foarte mult fiind la un nivel foarte ridicat. Aceasta tehnologie disponibila azi le-a permis celor mai multi producatori sa creeze diferite tipuri de casti, astfel incat sa avem numeroase posibilitati de a alege.

O alegere care este adaptata nevoilor noastre ne va face sa avem o experienta auditiva de foarte buna calitate. Cele mai comune tipuri de casti sunt de regula cele in-ear, numite si intra-auriculare, over-ear si totodata cele over-head. Exista numeroase diferente intre aceste modele de casti pe care le voi evidentia in continuare.

• Castile in-ear sunt de dimensiuni foarte mici, ceea ce le asigura acestora o portabilitate foarte ridicata. Avantajele acestor casti sunt: in primul rand, izoleaza foarte bine sunetul, incat este posibil sa nu mai auzim nimic in jurul nostru, in al doilea rand, pretul este mult mai mic, iar in al treilea rand, ocupa foarte putin loc.

Acestea pot fi folosite cu mult succes la mp3 sau mp4 sau in foarte multe situatii impreuna cu telefonul. Daca obisnuiti sa ascultati muzica, atunci cand efectuati exercitii fizice, aceasta este cea mai buna solutie pe care o aveti. Bineinteles ca exista si numeroase dezavantaje, cele mai multe fiind legate de probleme cu auzul.

Exista si alte probleme care ne deranjeaza in mod cert, nu vom reusi sa auzim ce se intampla in jurul nostru, apoi ne vom simti inconfortabil, dupa o perioada indelungata de purtare a acestora. Daca perechea de casti are si un microfon, acesta nu va fi de calitate superioara.

• Castile over-ear nu izoleaza foarte bine sunetul, dar sunt mult mai performante din punct de vedere al portabilitatii, fiind mult mai usoare decat perechile de casti over-head.

• Castile over-head sunt mult mai mari si izoleaza foarte bine sunetul, oferind cea mai inalta calitate audio. Microfonul de la majoritatea acestor casti over-head este superior din punct de vedere calitativ.

Exista si o alta clasificare a tipurilor de casti care se refera la cele cu fir si totodata la cele wireless. Majoritatea castilor se bazeaza pe fir, insa in ultima vreme au aparut si modele wireless.

• Castile wireless se adreseaza cu precadere persoanelor care isi doresc mult mai multa flexibilitate. Aceste persoane isi doresc sa nu se mai complice cu perechile de casti care folosesc fire, fiind incomode de cele mai multe ori.

Castile wireless au un mare dezavantaj si anume calitatea sunetului, iar daca vom dori sa rezolvam aceasta situatie, va trebui sa scoatem mai multi bani din buzunar. Chiar si in aceste conditii castile wireless nu se vor ridica la nivelul celor over-head, cu fir, care de regula se gasesc la jumatate de pret. Cei mai multi utilizatori folosesc de regula casti in-ear si over-head, celalalt tip de casti avand un numar foarte scazut de utilizatori.

In concluzie, accesorii telefoane, precum castile pentru dispozitivele mobile pot fi folosite, dar cu moderatie. Nu trebuie sa exageram cu folosirea acestora pentru ca exista numeroase riscuri pentru sanatate. Folosirea acestora cu moderatie este benefica aducandu-ne multumire deplina.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*