Noutati
Acasa » Alte chestii » Cod rosu de panica: unde mergem la dentist?
unde-mergem-la-dentist-poza-portret

Cod rosu de panica: unde mergem la dentist?

Share Button

Vizitele la dentist. Neplacute si mereu inconfortabile. Nu cred ca exista oameni care asteapta cu nerabdare ziua in unde-mergem-la-dentist-poza-portretcare au programare la stomatolog. Sau cel putin, nu i-am intalnit inca. Cu toate acestea, consultatia stomatologica este o activitate pe care, indiferent de dorinta noastra, trebuie sa o includem in program. As putea chiar s-o numesc obligatie. Da, este o obligatie fata de igiena noastra orala si fata de sanatatea noastra.
Desi consultatiile stomatologice ar trebui onorate cu o frecventa mai mare, multe persoane nu apeleaza la serviciile dentistului decat in momentul in care apare o urgenta stomatologica. Coplesiti de durere, contactam stomatologul in ceasul al doisprezecelea, in speranta ca el va actiona asupra noastra precum un vraci atotputernic si ne va salva din ghearele durerii.

Elucidarea dilemei: clinica de stat sau particulara?

Desigur, consultatiile stomatologice vin la pachet cu alte implicatii si batai de cap, in principal de natura financiara. Faptul ca serviciile stomatologice nu sunt cele mai ieftine de pe pamant este un aspect general cunoscut, iar oamenii unde-mergem-la-dentist-pozas-au impacat deja cu acest gand. Vechea dilema ramane in picioare: sa optam pentru un cabinet stomatologic privat sau sa apelam la serviciile clinicilor dentare de stat? Ambele variante prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje, insa noi vom decide pentru care optam in functie de posibilitatile noastre financiare, cat si de timpul de care dispunem.

Chiar si asa, oricat am incerca sa fim de obiectivi si impartiali, balanta va inclina mereu in favoarea cabinetelor stomatologice private. Iata cateva motive pertinente pentru care cea mai buna decizie pe care o putem lua, de dragul sanatatii noastre orale, este sa apelam la serviciile pe care le ofera clinicile dentare private.

chicco.ro
  1. Nu vei mai pierde timpul in zadar, incercand sa iti faci o programare. Spre deosebire de clinicile stomatologice publice, unde se sta la coada mai ceva ca-n comunism pentru o consultatie, mai mult ca sigur ca la cele private vei reusi sa stabilesti o intalnire cu dentistul in timp util. Astfel, vei putea preveni sau rezolva problemele inainte ca acestea sa se agraveze si nici nu-ti vei compromite sanatatea.
  2. Vei fi tratat cu profesionalism. Acesta este un aspect extrem de important. Cu totii avem nevoie de cadre medicale capabile de a ne oferi atentia necesara atunci cand este nevoie de interventia lor. Tocmai pentru ca stomatologii care lucreaza pentru o clinica privata percep costuri mai mari decat o fac cei din clinicile publice, este obligatia lor sa se ridice la nivelul asteptarilor si a pregatirii profesionale pe care o au, si sa le ofere pacientilor rabdarea si atentia cuvenite. Acest lucru inseamna ca medicii vor trebui sa isi indeplineasca datoria cu profesionalism, sa fie capabili sa interactioneze placut cu pacientii, explicandu-le cauzele problemei, tratamentul si ce implica procesul de recuperare. O atitudine prietenoasa este importanta si conteaza enorm pentru un pacient care, pana la urma, isi lasa sanatatea in mainile altui om.
  3. Vei fi in siguranta daca vei merge la un cabinet stomatologic privat, spre deosebire de alegerea unei clinici de stat. Serviciile oferite de clinicile publice sunt adesea indoielnice, deoarece posibilitatea ca echipamentele si ustensilele sa nu fie dezinfectate sau sterilizate este destul de mare. Pe de alta parte, cabinetele private isi asuma o responsabilitate mai mare fata de siguranta pacientilor, in joc fiind si reputatia lor, dar si pregatirea profesionala mai calitativa.

unde-mergem-la-dentist-imagineDupa cum am mentionat anterior, nu contrazice nimeni afirmatia conform careia serviciile clinicilor stomatologice private sunt mult mai costisitoare decat cele ale clinicilor publice. Cu siguranta ca daca optam pentru primele, trebuie sa fim pregatiti sa facem un efort financiar mult mai mare. Insa in ceea ce priveste calitatea tratamentului medical, cat si a interactiunii cu stomatologul, este recomandat sa apelam la serviciile unui cabinet stomatologic privat, pentru ca in cele din urma, sanatatea este mai importanta decat banii.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.