Noutati
Acasa » Stiri » Cum fac fata concurentei in mediul online?
Cum fac fata concurentei in mediul online?

Cum fac fata concurentei in mediul online?

Share Button

Orice site trebuie creat in mod responsabil, fie ca vorbim de o creare site prezentare, creare site comercial sau un alt tip de site. Site-urile trebuie create in asa fel incat sa atraga vizitatorii din mediul online si acestia sa opteze pentru a vizita site-ul tau in defavoarea altuia.

Concurenta in mediul online este foarte mare, mai ales cand vorbim de magazinele online. Daca vrei sa apelezi la o firma care se ocupa de o creare site prezentare de calitate, sau de crearea unui site de alt tip, apeleaza la cei de pe www.itexclusiv.ro si vei vedea ce inseamna cu adevarat astfel de servicii de calitate.

Asa cum aminteam, concurenta in online este mare. De ce? Pentru ca de multe ori sunt si altii care vand produse din aceeasi categorie ca si tine. In astfel de situatii trebuie sa stii cum sa faci fata concurentei. Cum? Iata cateva idei.

chicco.ro

Ofera calitate

E foarte probabil ca si altii sa comercializeze aceeasi categorie de produse ca si tine. Nu e o idee foarte buna sa reduci preturile, daca produsele tale sunt de calitate. Chiar daca preturile tale sunt ceva mai mici, cu siguranta cumparatorii vor dori mai degraba un produs de calitate la un pret putin mai mare, decat un produs de o calitate josnica la un pret mic.

Uneori nici nu poti reduce pretul. Daca tu vinzi de exemplu ceasuri originale, iar alt site vinde ceasuri contrafacute, in mod categoric diferenta de pret va fi una destul de mare.

Poarta-te frumos

Un lucru care ii va face pe clienti sa apeleze la tine e si modul in care iti tratezi clientii. De multe ori am intalnit situatia in care anumiti clienti au apelat la un magazin poate mai scump, cu aceleasi produse, doar pentru faptul ca au fost tratati cu respect.

Apeleaza la promotii

Daca obisnuiesti sa faci destul de des tot felul de promotii pentru a-ti rasplati clientii fideli, acestia vor ramane alaturi de tine in defavoarea concurentei. Trebuie sa gasesti mijloacele potrivite cu ajutorul carora sa-i tii aproape.

Gaseste ceva prin care sa te diferentiezi

Daca produsul tau a fost copiat de un alt magazin online, trebuie sa ai forta si creativitatea necesara pentru a schimba ceva, pentru a arata faptul ca poti fi diferit. Clientii vor aprecia asta si vei avea de castigat. Asadar, e timpul de o noua strategie.

Concurenta online poate fi o problema grava pentru cei care nu sunt pregatiti pentru asa ceva. Nu uita insa un lucru, niciodata nu poti sti cand aceasta apare, fapt pentru care inca de la inceput trebuie sa ai in vedere acest aspect. La cate magazine s-au dezvoltat si au aparut in ultima vreme, e putin cam greu sa mai gasesti ceva ce nu exista pe piata.

Insa, nu trebuie neaparat sa inventezi un produs nou, ci trebuie mai degraba sa il reinventezi pe cel pe care il vinzi deja. Nu te panica in momentul in care concurenta e mai putenica decat tine, ci gaseste-ti fortele pentru a o depasi.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.