Acasa » Social » Cum sa avem un oras mai curat si mai civilizat
deseuri-menajere

Cum sa avem un oras mai curat si mai civilizat

Share Button

Curatenia unui oras este deosebit de importanta. Pana la urma, atunci cand vine vorba despre curatenia gospodariei tale, nu simti la fel? O problema deosebit de importanta pe care o au majoritatea oraselor este cea a gunoiului. Desi multi se declara nemultumiti de curatenia si de nivelul de trai din orasul lor, putini inteleg ca si ei sunt o cauza a lucrurilor care le aduc neplaceri. Toate acestea pornesc de la o precolectare defectuoasa a deseurilor menajere si de la o lipsa generala de informare cu privire la riscurile pe care desurile menajere le prezinta pentru societate.

In zonele urbane, printre deseurile menajere se strecoara adesea si deseuri periculoase, acestea reprezentand practic gunoiul ce contine anumite substante ce pot pune in pericol atat vietile oamenilor cat si ale florei si faunei din zona. Mai exact, este foarte des intalnita situatia in care, printre deseurile menajere se regasesc substante inflamabile, explozibili, substante care ruginesc sau care pot transmite anumite boli, chiar si cancer. Tu stii ce poti gasi in deseurile menajere stradale? Iata numai cateva dintre cele mai periculoase componente:

colectare-deseuri-menajere

chicco.ro
  • Medicamente citotoxice si citostatice
  • Baterii si acumulatori care, desi pot parea inofensivi, pot prezenta un grad mare de risc
  • Detergenti si pesticide, cu substante chimice deosebit de periculoase
  • Echipamente electrice, electronice si electrocasnice defecte, care pot prezenta nu numai un pericol din punct de vedere al poluarii, ci si un pericol de incendiu sau explozie
  • Deseuri care contin mercur
  • Vopsele, cerneluri si alte deseuri din aceasta categorie, care contin substante nocive pentru oameni si animale
  • Uleiuri si grasimi

colectarea-deseurilor-menjere

Aceste deseuri sunt de obicei colectate la gramada si duse la o groapa de gunoi de la marginea orasului unde nu se mai face absolut nimic cu ele. Deseurile menajere se descompun cu multa dificultate, iar substantele toxice patrund in sol, provocand daune foarte mari. Mai mult decat atat, dupa ce substantele nocive din gunoiul menajer ajung in sol, ele pot ajunge si in aer sau in apa, infectand apa cu diverse bacterii si ciuperci foarte periculoase pentru organismul uman. De asemenea, gropile de gunoi, pe langa faptul ca reprezinta un adevarat pericol pentru un oras, ocupa si foarte mult spatiu, spatiu care de altfel ar putea fi utilizat in alte scopuri, pentru a creste prosperitatea zonelor adiacente orasului respectiv.

Ce trebuie sa facem pentru a obtine un oras mai curat si un viitor mult mai bun pentru copiii nostri? Trebuie sa ne ocupam de precolectarea selectiva a deseurilor, astfel incat ele sa fie sortate corespunzator pentru eliminare si respectiv reciclare. Cel mai important lucru este sa lasam colectarea in mainile unor profesionisti, care stiu cum sa sorteze deseurile nocive de cele nepericuloase si stiu cum sa le elimine pe primele astfel incat impactul pentru mediu sa fie unul cat mai mic. Importanta acestor firme pentru orasul tau si pentru viitorul copiilor tai nu trebuie subestimata, iar daca ai nevoie de sugestii, compania Green Global activeaza in foarte multe orase din Romania.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.