Acasa » Dezvoltare personala » Un job nou pentru o viata noua
cursuri-de-arhivisti

Un job nou pentru o viata noua

Share Button

Meseria este bratara de aur, se spune in popor cu aplomb. Fiecare persoana isi doreste sa exceleze in domeniul pe care l-a ales, sa devina un specialist adevarat, dar de multe ori se intampla contrariul. Unii chiar ajung someri si parca visele li s-au spulberat, iar viata li se pare ca s-a irosit doar intr-o clipa.

Si totusi acest lucru nu trebuie sa le afecteze sub nicio forma existenta, ci din contra sa-i ambitioneze mai mult, in asa fel incat sa se recalifice chiar intr-o meserie noua, care sa le ofere un inceput nou, de ce nu?

Un exemplu in acest sens pot deveni cursurile de arhivist care se desfasoara in Capitala si pe care le urmeaza foarte multi dintre romanii care stiu ca pentru a ajunge la succes trebuie sa munceasca, dar sa faca si ceea ce le place. O conditie obligatorie pentru cei care isi doresc sa devina arhivisti este sa detina studii superioare, dovedite de sustinerea diplomei de licenta in domeniul umanist.

chicco.ro

Desi pare o meserie usoara la prima vedere, nu este deloc asa, arhivistul fiind un specialist care coordoneaza cu succes activitatea de arhiva din cadrul unei institutii sau firme, publice sau private. Munca sa consta in crearea si reinoirea procedurilor si instrumentelor referitoare la managementul documentelor, la realizarea lucrarilor de selectionare conform normelor Arhivelor Nationale si la arhivarea electronica a materialului documentar.

Daca deja persoana lucreaza ca arhivist intr-o institutie publica sau intr-o companie privata, atunci se poate perfectiona cu succes cu ajutorul acestui curs, in prelucrarea si gestionarea arhivei, in managementul documentelor in format fizic si electronic.

curs-arhivisti

Cursul nu dureaza foarte mult, pe durata a 25 de zile cel care isi doreste sa devina arhivist trebuie sa parcurga 186 de ore, din care 63 de ore de teorie si 123 ore de practica. Foarte importante sunt competentele pe care cursantul si le formeaza de-a lungul acestor ore, care ii vor trebui in activitatea de arhivist: va sti sa elaboreze instrumentele de lucru, sa coordoneze constituirea si administrarea arhivei, sa stabileasca valoarea istorica si practica a documentelor, sa coordoneze activitatea de conservarea a arhivei in depozit, sa valorifice informatiile din documentele prezente si sa arhiveze electronic toate documentele existente.

Practica se desfasoara doar in conditii reale de munca, in asa fel incat cursantul sa poata intra in contact direct cu tot ceea ce inseamna cu adevarat munca de arhivist, adica in ateliere de arhivare fizica, dar si electronica.

In urma absolvirii cursului, o persoana va intra in posesia unui certificat de absolvire, care ii va fi avizat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, dar si de Ministerul Educatiei Nationale, ceea ce va permite acesteia sa munceasca in acest domeniu in cadrul oricarei institutii publice sau private, intr-un muzeu sau o biblioteca atat in Romania, cat si in orice alta tara a Uniuniii Europene. Certificatul este recunoscut de celelalte state membre, ceea ce ofera din start cursantului posibilitatea de a munci calificat in acest domeniu si peste hotare.

cursuri-de-arhivisti-bucuresti

Pentru inscriere, dosarul trebuie sa cuprinda cateva acte obligatorii, precum: copie dupa diploma de licenta (studiile superioare in domeniul umanist sunt necesare), copie dupa cartea de identitate, copie dupa certificatul de nastere, dupa cel de casatorie (doar daca este cazul).

Cursurile de arhivist pot fi urmate datorita activitatii echipei de formatori ai companiei Stefadina.ro, specialisti in arhivare fizica si management al documentelor, profesori universitari, dar si absolventi ai facultatilor din domeniul arhivisticii.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.