Noutati
Acasa » Turism » Greseli pe care sa nu le faci atunci cand calatoresti pentru prima data in Europa!
Greseli pe care sa nu le faci atunci cand calatoresti pentru prima data in Europa!

Greseli pe care sa nu le faci atunci cand calatoresti pentru prima data in Europa!

Share Button

Uitarea de a valida biletul de transport, traversarea strazii printr-un loc interzis, plata pungii de plastic in supermarket sau nesolicitarea rambursarii taxei sunt cateva dintre greselile frecvente facute atunci cand calatoresti pentru prima data in Europa. Iata o lista cu cele mai frecvente greseli atunci cand calatoresti in Europa, astfel incat sa nu cheltui un euro in plus, de acum incolo.

Erori la organizarea calatoriei

  1. Europa nu este Uniunea Europeana

Europa este un continent format din 50 de tari cu diferite valute, climate, limbi si cerinte de sanatate. Prin urmare, este important sa incepem prin a defini ce tari dorim sa vedem si sa ne informam anticipat despre costuri si cerinte.

Odata ce avem o imagine mai clara a fiecarei destinatii, acum este momentul sa facem un traseu prin Europa. Poti consulta Framey pentru o vacanta reusita prin Europa, la un pret super redus.

  1. Improvizatul nu este o idee buna

Daca nu doresti ai probleme in timpul calatoriei: rezerva totul din timp. Este important sa ai un plan de calatorie care sa justifice ca calatoresti drept turist si ca ai un loc unde sa stai. In acelasi mod, rezerva cateva atractii inainte de calatorie pentru a evita sa nu gasesti un loc din cauza capacitatii limitate.

  1. Nu compara transportul

Exista o idee printre multi calatori ca in Europa cel mai bun transport este trenul. Aceasta este o greseala. Unele rute sunt mai ieftine, mai rapide si mai usoare cu alte mijloace de transport, cum ar fi avionul sau autobuzul.

  1. Nevalidarea biletului de transport

O eroare care apare la turisti in multe tari europene este nevalidarea biletului de transport (metrou, autobuz sau tren) atunci cand il folosesc. Cu alte cuvinte, in multe ocazii nu este vorba doar de cumpararea biletului, trebuie si sa-l validezi inainte de imbarcare (in principal atunci cand nu ai trecut de nicio inspectie la intrarea in statie si cand nu ai un timp de utilizare alocat).

La validarea acestuia, timpul la care ai folosit transportul este stampilat si nu poti utiliza biletul folosit din nou. Nerespectarea acestui proces simplu implica amenzi de la 50 de euro in sus.

  1. Atentie la companiile aeriene cu buget redus

Calatoria cu o companie aeriana low-cost poate parea o idee buna, totusi, ia in considerare cheltuielile suplimentare pe care le poate genera: plata bagajului de mana, alegerea locului, taxe la check-in si multe altele.

  1. Verifica vremea inainte de calatorie

Pentru a sti ce sa iei in calatoria ta, nu uita sa verifici vremea fiecarei destinatii pe care o vei vizita cat mai aproape de data calatoriei. Asa vei putea alege hainele potrivite.

  1. Cere reduceri

Esti student? Ai sub 25 de ani? Esti profesor? Nu uita sa aduci un act de identitate pentru a dovedi si sa intrebi mereu daca au reduceri pentru tine. Vei fi surprins de locurile unde vei primi reduceri sau chiar intrare gratuita.

Tinand cont de aceste idei, vei avea ocazia de a te bucura oricand de o calatorie reusita prin Europa.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*