Noutati
Acasa » Tehnologie » De ce ar trebui sa iti indrepti atentia spre un laptop refurbished?
De ce ar trebui sa iti indrepti atentia spre un laptop refurbished?

De ce ar trebui sa iti indrepti atentia spre un laptop refurbished?

Share Button

In momentul in care vrei sa iti cumperi un laptop, poti sa iti indrepti atentia spre un model nou, in cazul in care buzunarul iti permite, insa poti sa optezi si pentru un model second hand, sau chiar pentru un laptop refurbished.

Fiecare dintre aceste trei categorii de laptopuri, cuprinde o multime de modele de echipamente, de la tot felul de producatori, de la brandurile cele mai renumite de pe piata, si pana la producatori mai putin cunoscuti de pe piata.

Alegerea unui laptop nou, cu siguranta se va dovedi a fi una inspirata, pentru ca un asemenea echipament este performant, si ai siguranta faptului ca iti alegi un produs de calitate superioara, care nu a mai fost folosit si de catre alte persoane. Cel mai mare dezavantaj insa pe care il au aceste laptopuri noi, este reprezentat de pretul mare al lor.

In cazul in care ai de gand sa optezi pentru un model de laptop second hand, nu poti avea foarte multe asteptari de la echipament, pentru ca un astfel de produs va avea un pret mult mai mic in comparatie cu un laptop nou sau cu un model refurbished. Tocmai de aceea, si calitatea unui echipament second hand nu va fi una superioara, ci mai degraba putem spune ca este una indoielnica.

Ultima categorie de echipamente spre care iti poti indrepta atentia, cuprinde modelele refurbished, care sunt acele echipamente achizitionate de catre tot felul de firme sau institutii ale statului, prin leasing, iar odata ce a expirat perioada contractuala a leasingului, ele au revenit in proprietatea producatorilor.

Aceste echipamente, dupa ce reintra in posesia producatorilor, vor fi mai intai de toate testate, pentru a se verifica starea lor functionala, si pentru a se stabili daca au nevoie de imbunatatiri.

In cazul in care persoanele specializate in testarea echipamentelor, considera faptul ca acestea ar trebui supuse unor serii de imbunatatiri, lor le vor fi inlocuite toate acele componente care nu functioneaza la capacitate maxima, cu alte piese noi.

Odata trecuta si aceasta etapa, produsele vor fi din nou testate, iar in cazul in care totul este in ordine, iar laptopurile functioneaza la capacitate maxima, ele vor fi reintroduse in circuitul economic, insa vor avea preturi mult mai atractive decat modelele noi.

Tinand cont de faptul ca laptopurile noi sunt facute la norma, pe cand laptopurile refurbished sunt evaluate si testate in parte, fiecare produs, cu siguranta se merita sa iti cumperi un echipament refurbished, pentru ca vei beneficia de un produs de calitate superioara, la un raport calitate – pret foarte bun.

In cazul in care consideri ca un astfel de echipament ti se potriveste, poti sa iti indrepti atentia spre mai multe modele de laptopuri refurbished, si cu siguranta vei gasi o multime de modele de astfel de echipamente, de la fiecare brand.

Asadar, cea mai buna alegere pentru tine, dar si pentru orice alt utilizator, in ceea ce priveste laptopurile, ar fi un echipament refurbished, pentru ca este la fel de performant precum un model nou, insa este mult mai ieftin.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*