Noutati
Acasa » Tehnologie » Importanta tehnologiei in viata noastra
Importanta tehnologiei in viata noastra

Importanta tehnologiei in viata noastra

Share Button

Odata cu aparitia tehnologiei au aparut numeroase fapte de care inainte nu ne puteam bucura in masura in care o facem astazi. Accesul la informatie a fost facilitat, acesta este cel mai raspandit avantaj pe care il amintesc aproape toti utilizatorii tehnologiei, pe langa multe altele evidente. Cu timpul au aparut diverse pagini web si reviste sau carti care se intrec sa ofere informatii de actualitate in materie de tehnologie. Cel mai bun blog de tehnologie se ocupa in mod evident de actualizarea tuturor informatiilor posibile in materie de noutati tehnologice, iar urmarirea constanta a unui astfel de blog nu poate fi decat avantajoasa, pentru ca ceea ce afli iti poate fi la un moment dat de un real ajutor.

Aruncand o privire de ansamblu pentru a puncta avantajele acesteia, poate fi remarcat faptul ca tehnologia si-a facut intrarea in viata de zi cu zi a oamenilor acum cateva decenii. Aceasta este produsul si adaptarea desccoperirilor stiintifice recente puse la dispozitia oamenilor. Diversele tehnologii fac parte din cotidianul uman participand in mod clar la imbunatatirea confortului si igienei vietii de zi cu zi, chiar pana in punctul in care lipsa acesteia devine de neconceput pentru majoritatea utilizatorilor sai.

Internetul, darknetul, robotii, telefoanele inteligente…tehnologia ne serveste tot acest ansamblu de produse si servicii cu ajutorul carora nivelul de viata al omenirii s-a schimbat considerabil. Tehnologia este peste tot, in toate formele, de la mixerul folosit in bucatarie pana la videoconferinta prin satelit pe care ai avut-o la munca.

Tehnologia ne permite sa descoperim lumea si sa fim informati despre restul lumii. Multumita acesteia, timpul de comunicare intre doua persoane este redus, iar comunicarea intre persoane aflate in tari diferite este aproape instantanee. Studiile oficiale arata ca internetul ocupa un loc din ce in ce mai important in luarea deciziilor din viata oamenilor, fiind in acelasi timp din ce in ce mai prezent in viata fiecaruia dintre noi. Aproximativ 60 de milioane de persoane au declarat ca internetul le-a ajutat pentru a face o alegere importanta, cum ar fi de exemplu cumpararea unei masini sau gasirea unui remediu atunci cand sufereau de o anumita boala.

Exista, bineinteles, si dezavantaje pe care le comporta noile tehnologii aparute in viata omului, desi acestea se afla in umbra daca avem in vedere numarul infinit al avantajelor. Printre efectele negative se numara in primul rand reducerea capacitatii de concentrare pe care Albert Einstein o reducea la supozitia ca lumea va avea o generatie de idioti. Apar, din cauza acesteia, dificultati de intelegere, de memorare, de invatare, de limbaj si exprimare.

Un alt avantaj considerabil il reprezinta poluarea. Un numar mare de tehnologii polueaza mediul inconjurator intr-un mod sau altul. Calculatoarele sunt foarte greu de reciclat, masinile emit CO2, industria polueaza natura. Mai ales ca oamenii devin din ce in ce mai dependenti de tehnologie, acest aspect este inrautatit.

Cu cat robotii preiau mai multa munca din cea facuta de oameni, cu atat libertatea oamenilor este mai mare. Prezente in toate aspectele vietii cotidiene, noile tehnologii nu inceteaza sa surprinda prin calitatea si rapiditatea functiilor pe care le au. Cu toate acestea, important este sa ne oprim la timp din a lasa tehnologia sa ne conduca viata.

 

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*