Noutati
Acasa » Afaceri » Infiintarea propriei companii in 7 pasi rapizi
Infiintarea propriei companii in 7 pasi rapizi

Infiintarea propriei companii in 7 pasi rapizi

Share Button

Ce trebuie sa faci daca doresti sa iti infiintati propria companie? Ideea, planul de afaceri, forma juridica, finantarea, protectia marcii comerciale, asigurarile, numirile notariale, contractele etc. sunt cateva dintre cuvintele cheie atunci cand vorbim de infiintarea unei companii.

Pentru multi fondatori, infiintarea propriei companii este o carte cu sapte sigilii. De aceea, vei gasi mai jos 7 pasi importanti pentru infiintare firma.

Pasul 1: Planificarea

Inainte de a concepe oficial o companie, faza de planificare este punctul de plecare. Potrivit Start-up Monitor, timpul mediu de pregatire de la ideea afaceri pana la inceputul companiei este de 7 luni. Jumatate dintre fondatori finalizeaza pregatirea in 3 luni daca doresc sa-si inceapa compania. Timpul de pregatire intensiva a start-up-urilor, care include optimizarea ideii, a planului de afaceri si a procedurilor administrative, dureaza in medie 2,5 luni. Peste 50% dintre fondatori au nevoie de mai putin de 1 luna pentru a infiinta o companie.

Acorda-ti suficient timp si o atentie deosebita unui model de afaceri valabil.

Pasul 2: Ocupatia principala sau secundara?

Indiferent daca incepi o companie cu o activitate secundara sau incepi direct cu norma intreaga, nu conteaza, deoarece acestea nu intra in cerintele de baza pentru infiintarea unei companii. Cu toate acestea, este bine sa planifici care este traseul firmei.

Pasul 3: Verifica si protejeaza drepturile de marca comerciala

Multi fondatori dau de probleme juridice atunci cand se gandesc sa infiinteze o companie. Deci, compania trebuie sa aibe un nume lipsit de ambiguitate si clar deoarece, clientii au nevoie sa gaseasca compania cat mai repede in mediul online.

Protectia marcii comerciale pentru produse si servicii asigura o pozitie buna fata de concurenta. Cu toate acestea, nu trebuie sa uiti ca si drepturile celorlalti antreprenori sunt importante si trebuie respectate. Cand incepi o companie, trebuie sa ai grija sa nu incalci niciun drept de proprietate existent.

Pasul 4: Asigurarea finantarii corporative

Activitatea independenta inseamna initial investitii si costuri. Iar economiile, de multe ori, nu sunt suficiente. Gandul la creditul bancar devine cu timpul tot mai atractiv la multi fondatori incepatori. Dar finantarea corporativa poate fi diversa. Pentru finantare corporativa, poti recurge la capitaluri proprii, imprumuturi sau granturi.

Pasul 5: Ce autorizatii sunt necesare?

Deschiderea unui restaurant inainte de a fi contactat autoritatea de constructie nu este recomandata. Permisele, aprobarile sau anumite calificari pot fi necesare la infiintarea unei companii.

Strans legat de aspectul formei juridice este, de asemenea, subiectul contractelor necesare. Contractele de munca pentru potentialii angajati sau termenii si conditiile generale, precum si modelele pentru contractele cu clientii ar trebui, de asemenea, sa fie pregatite pentru inceput.

Pasul 6: Clarifica care este locatia firmei

Daca nu incepi compania de acasa, ci inchiriezi un birou, un magazin, un atelier sau un restaurant, atunci este important sa te ocupi de problema locatiei potrivite. Exista numerosi factori importanti pe care ii poti lua in considerare cand vine vorba despre problema locatiei, astfel incat clientii sa gaseasca rapid localul sau afacerea ta.

Pasul 7: Aspectul exterior perfect

Trebuie sa ai de asemenea si logo-ul companiei si sa te ocupi de crearea site-ului web. Precum si un format pentru facturi sau alte acte cu aspecte juridice, cum ar fi amprenta sau politica de confidentialitate.

Prima impresie conteaza – acest lucru se aplica si companiei tale in contact cu clientii.

De asemenea, mai este si partea de marketing, dar aceasta intervine dupa infiintarea firmei. Cei mai important pasi sunt acestia de inceput, pentru ca odata inceputa, afacerea trebuie mentinuta la un anumit ritm, iar daca planificarea nu este bine facuta, va conduce la un progres mai greu.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*