Noutati
Acasa » Seo » Sfaturi utile pentru web design
Sfaturi utile pentru web design

Sfaturi utile pentru web design

Share Button

O alta problema importanta este de a distinge legaturile interne de cele externe. Cea mai buna modalitate este de a face legaturi externe deschise in file noi, astfel incat utilizatorul sa nu fie invitat sa paraseasca pagina pe care au vizitat-o ​​initial.

Ierarhia vizuala

Atunci cand un utilizator intra pe un site web, el sau ea cauta ceva specific si constata ca depinde de prezentarea vizuala a paginii. Se recomanda ca textul sa nu fie prea mare, timpul este ceva valoros. Informatiile ajung mult mai clar atunci cand sunt concise, bine organizate si au suport vizual. Adaptarea la modelele culturale de citire (in contextul nostru, de la stanga la dreapta si de sus in jos) va face, de asemenea, mai usor sa ajungeti direct la utilizatori. Structura textului in F sau Z sunt, in acest sens, cele care functioneaza cel mai bine.

Alternativ, reteaua permite o organizare simpla a continutului astfel incat miscarea sa fie numai verticala.

Greii de pe internet au declarat in repetate randuri importanta progresiva pe care o vor da calitatii continutului paginilor. Atat Google, cat si Facebook analizeaza mai riguros relevanta continutului in ceea ce priveste calitatea si corectitudinea prezentarii acestuia. Daca credem ca 95% din informatiile de pe Internet sunt in format scris, este necesara revizuirea textelor si a limbii utilizate. Mai multe detalii gasiti pe https://www.howdodesign.com/.

Feriti-va de publicitate, daca aveti, puteti satura pagina cu lucruri care nu intereseaza utilizatorul si asta nu este deloc bine.

Detectati erorile paginii dvs. Toate.

Dupa cum am aratat mai sus, erorile unei pagini pot deruta utilizatorul, pot face dificila accesarea continutului care il intereseaza sau il determina in mod direct sa il abandoneze.

Avand pagina adaptata dispozitivelor mobile, faptul ca nu exista legaturi intrerupte sau expirate, ca nu exista erori de scriere si ca continutul multimedia este incarcat corect, apar probleme evidente, dar acestea sunt frecvente probleme.

Timpul de incarcare este, de asemenea, decisiv atunci cand este vorba de a face utilizatorul sa ramana si sa se angajeze la pagina si continutul sau. Fapt de greutate: daca timpul de incarcare este mai mare de 3 secunde, probabilitatea de abandon creste cu 32%.

Reduceti optiunile

Cu cat mai multe optiuni aveti, cu atat mai mult este nevoie sa luati decizii. Prin urmare, este important sa se limiteze alternativele fiecarei pagini si, mai presus de toate, fiecare etapa a procesului de conversie. Oferirea de optiuni clare, simple si directe are un efect pozitiv asupra utilizatorului. Se ingusteaza calea spre ceea ce cautati pe o pagina.

Cand continutul este oferit pe verticala, timpul petrecut de utilizator pe pagina creste, iar adancimea deplasarii creste, de asemenea. Este simplu, deoarece cu cat interesul devine mai mare, cu atat utilizatorul va ajunge mai adanc in site.

Amintiti-va ca adancimea deplasarii este de asemenea o metrica utilizata pentru a masura angajamentul si interesul utilizatorului pentru continutul unei pagini. De asemenea, daca informatiile sunt complete, creste probabilitatea de conversie.

Putine lucruri sunt la fel de frustrante ca o asteptare nerealista. Nu este greu sa gasesti pagini cu elemente care confunda. Butoane si link-uri care nu sunt, sau chiar mai rau, care nu fac ceea ce asteapta utilizatorul. Efectul imediat este pierderea increderii utilizatorilor si iesirea lor probabila din pagina.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*