Noutati
Acasa » Seo » Cele mai populare programe software scrise in Python
Cele mai populare programe software scrise in Python

Cele mai populare programe software scrise in Python

Share Button

In ultimii ani, din ce in ce mai multi tineri au ales sa urmeze diferite cursuri de programare, pentru a urma o cariera in IT. Este firesc, in conditiile in care locurile de munca din industria IT-ului sunt la mare cautare.

Tocmai de aceea, multi tineri deja se gandesc sa caute cele mai bune cursuri programator 2021, sperand ca dupa ce vor absolvi un curs programator it 2021, vor reusi sa obtina un job de programator entry level.

Cei care isi doresc sa urmeze un astfel de curs programator it 2021, se pot inscrie de exemplu la un curs Python Development, pentru a invata limbajul de programare Python. Un astfel de curs este potrivit pentru persoanele care au un minim nivel de cunostinte de programare, si care isi doresc sa invete una dintre cele mai moderne si mai cautate tehnologii.

Pentru persoanele proactive, pentru persoanele care au gandirea structurata, logica si analitica, si pentru persoanele dornice de invatare este acest curs; iar cei care aleg sa urmeze cursul, cu siguranta vor fi pregatiti sa lucreze in industrie la finalul acestuia.

In randurile care urmeaza, vom discuta despre cateva dintre cele mai populare programe software care au fost scrise in Python. Cititi pana la final pentru a descoperi de ce merita sa urmezi un curs Python Development.

Ce este Python?

Python este un limbaj de codare popular din mai multe motive. Este relativ usor de invatat si de citit, are o biblioteca masiva pentru a va ajuta sa rezolvati multe dintre problemele de codificare pe care le vei intampina si are o comunitate de utilizatori foarte activa si primitoare.

Chiar daca nu aveti nicio idee despre ce fel de limbaj este Python, este posibil sa fiti destul de familiarizati cu multe programe care sunt scrise in Python. Iata o lista cu unele dintre cele mai populare:

YouTube

Cu peste 4 milioane de vizionari pe zi si 60 de ore de videoclipuri incarcate in fiecare minut, YouTube a devenit unul dintre cele mai vizitate site-uri de pe planeta. Python este utilizat in diferite scopuri pe tot site-ul, si datorita vitezei sale, permite dezvoltarea de caracteristici care pot fi intretinute in timp record. De fiecare data cand vizionati un videoclip, executati codul Python.

Google

Python este recunoscut ca limbaj oficial al motorului de cautare Google, si a fost alaturi de ei de la inceput. Flexibilitatea, dezvoltarea rapida, scalabilitatea si performanta excelenta sunt motivele pentru care Python este atat de intens utilizat in lucruri precum instrumente de administrare a sistemului si o multime de aplicatii Google App Engines. Google are o relatie puternica cu acest limbaj si sponsorizeaza multe conferinte Python.

Instagram

Infiintata in 2010, Instagram a devenit una dintre cele mai populare aplicatii de socializare pentru partajarea fotografiilor / videoclipurilor, cu peste 300 de milioane de utilizatori. Aplicatia utilizeaza multe limbaje, dar serverele sale de aplicatii sunt construite folosind iteratiile Python cu Django ca si cadru web.

Reddit

Un site de divertisment, retele sociale si stiri – totul intr-un singur loc. Este una dintre cele mai mari comunitati de pe web, utilizatorii sai inregistrati, unde oameni ca mine si ca tine furnizeaza continutul. Scris initial in Common Lisp, acesta a fost rescris in Python in 2005 pentru a obtine o mai mare flexibilitate de dezvoltare si acces la multitudinea de biblioteci de coduri Python.

Spotify

Spotify este un serviciu de streaming de muzica popular si un mare fan al limbajului Python. Il folosesc in serviciile lor din back-end si in analiza datelor. Modulul Python, Luigi este utilizat pentru a alimenta functiile Radio si Discover, precum si recomandarile pe care oamenii trebuie sa le urmeze. Viteza este un factor important la Spotify, iar Python contribuie la acest lucru. Spotify este, de asemenea, activ in comunitatea Python si sponsorizeaza conferinte.

Dropbox

Dropbox traieste in cloud – oferind servicii de stocare in cloud, gestionarea datelor, partajarea de fisiere si software-ul clientului. Initial, atat serverul Dropbox (care ruleaza pe cloud), cat si software-ul client desktop au fost scrise in principal in Python. Drew Houston, co-fondator al Dropbox, considera Python unul dintre limbajele sale preferate datorita simplitatii, flexibilitatii si elegantei sale.

Quora

Aveti o intrebare? Puteti sa o adresati pe Quora, cu privire la orice subiect la care va puteti gandi. Creatorii Quora, care au lucrat inainte pentru Facebook, au ales Python pentru ca este expresiv si rapid de scris. LiveNode, unul dintre sistemele interne care gestioneaza afisarea continutului pe pagina web, este partial scris in Python.

Ei bine, probabil acum v-am starnit si mai mult interesul pentru a va inscrie la un curs de programator it. Daca doriti sa faceti acest lucru si sa urmati un curs Python Development, trebuie sa stiti ca veti invata sa utilizati tool-urile specifice programarii Python (virtual environment, IDE/notebooks, pip). Veti invata si programarea orientata pe obiecte, dar si Python scripting si diferite concepte care sunt larg raspandite in industrie (functii, obiecte, debugging, closure).

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*