Noutati
Acasa » Tehnologie » Diferente si asemanari intre calculatoarele refurbished si second hand
Diferente si asemanari intre calculatoarele refurbished si second hand

Diferente si asemanari intre calculatoarele refurbished si second hand

Share Button

In ciuda faptului ca in ultimii an de zile atunci cand vine vorba despre echipamentele care pot sa fie folosite acasa sau la birou, laptopurile sunt preferate de utilizatori in defavoarea PC-urilor, exista totusi utilizatori care isi cumpara inca PC-uri.

De ce? Pentru ca unii utilizatori au ramas fani fideli ai PC-urilor, asa ca oricand isi vor alege un PC in defavoarea unui laptop.

Alti utilizatori aleg sa isi indrepte atentia spre PC-uri, desi laptopurile sunt la mare cautare in aceasta perioada, datorita faptului ca pentru nevoile lor sunt mai indicate PC-urile decat laptopurile.

Ei bine, dintre toti cei care se afla in cautarea unui PC, cu siguranta nu toti vor dori sa isi cumpere calculatoare noi, asa ca fie se vor indrepta spre calculatoare refurbished, fie isi vor indrepta atentia spre calculatoare second hand.

Intre calculatoarele second hand si calculatoarele refurbished trebuie sa mentionam faptul ca exista o multime de asemanari, dar exista si o multime de diferente, iar despre cele mai importante asemanari si diferente vom discuta in cele ce urmeaza in acest articol.

In primul rand, trebuie sa mentionam faptul ca nici calculatoarele second hand cat nici calculatoarele refurbished nu sunt noi, deci asta inseamna ca ele au mai fost folosite in trecut de unul sau mai multi utilizatori.

Tot despre calculatoarele second hand si despre calculatoarele refurbished putem spune ca au preturi mult mai mici in comparatie cu calculatoarele noi, insa cu siguranta cei care nu au de gand sa foloseasca in cine stie ce scopuri echipamentele, se pot multumi cu un calculator second hand sau cu un calculator refurbished.

O alta asemanare importanta intre aceste doua categorii de calculatoare este aceea ca ambele pot sa fie folosite atat acasa cat si la birou, atat in interes personal cat si in interes profesional.

Asadar, dupa cum se poate observa, intre calculatoarele refurbished si calculatoarele second hand se pot gasi cateva asemanari importante.

Trebuie mentionat insa si faptul ca intre aceste doua categorii de calculatoare exista si multe diferente, iar aici am putea incepe mai intai de toate cu calitatea produselor.

Se stie faptul ca din punct de vedere calitativ, calculatoarele second hand nu sunt atat de bune precum cele refurbished, dat fiind faptul ca acestea din urma dupa o perioada de utilizare au ajuns din nou pe mana producatorilor, unde au fost reconditionate iar apoi testate si scoase din nou pe piata.

In schimb, calculatoarele second hand nu au fost supuse unui proces de imbunatatire, asa ca este logic faptul ca un calculator second hand nu este atat de performant precum unul refurbished.

O alta diferenta intre cele doua tipuri de calculatoare este legata de pret, iar aici trebuie mentionat faptul ca pentru ca au fost supuse unui proces de imbunatatire, calculatoarele refurbished au preturi ceva mai mari decat calculatoarele second hand.

Chiar si aspectul poate sa difere foarte mult, astfel ca un calculator refurbished poate avea un aspect mult mai ingrijit decat un calculator second hand.

Asadar, in mare parte acestea sunt cele mai importante asemanari si deosebiri intre cele doua tipuri de calculatoare.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*