Noutati
Acasa » Web » Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a avea un blog sau un site?
Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a avea un blog sau un site?

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a avea un blog sau un site?

Share Button

In situatia in care te gandesti sa iti creezi propriul site, sau ai de gand sa iti creezi un blog personal, trebuie sa stii ca nu este atat de greu sa realizezi acest lucru precum te astepti.

Trebuie ca mai intai de toate sa iti alegi un nume de domeniu de internet, pentru care vei avea de platit o suma foarte mica de bani, iar apoi va trebui sa iti alegi un pachet de web hosting, iar un astfel de pachet il vei putea achizitiona de pe Gazduireenterprise.ro.

Numele de domeniu de cele mai multe ori este asociat cu activitatea desfasurata online, insa vei putea sa iti alegi si un alt fel de nume de domeniu.

Odata ce iti vei alege numele de domeniu, va trebui sa te orientezi spre gazduirea web, care este un serviciu oferit de catre o companie specializata, si de care ai nevoie pentru a avea un site disponibil tot timpul.

Scopul gazduirii web este acela de a stoca fisiere si date care mai apoi pot sa fie accesate prin intermediul internetului, din absolut orice colt al lumii.

Referitor la modul in care se poate achizitiona gazduirea web, ei bine, trebuie precizat faptul ca aceasta poate fi cumparata sub forma unui pachet de gazduire. O caracteristica foarte importanta a unui pachet de web hosting este fara doar si poate reprezentata de spatiul de stocare.

Spatiul de stocare are o importanta deosebita, datorita faptului ca este de regula principala caracteristica in functie de care este stabilit pretul pentru pachetul de web hosting.

Pentru ca pachetul ales sa aiba cele mai bune performante, trebuie sa iti indrepti atentia spre o companie care iti pune la dispozitie un spatiu de stocare pe SSD, care este de aproape zece ori mai rapid in comparatie cu stocarea clasica SATA, stocare clasica cu discuri rotative magnetice.

Deasemenea, preturile pentru pachetele de web hosting modern daca ii putem spune asa, cu spatiul stocat pe SSD, sunt foarte atractive in acest moment.

Pachetele de web hosting se mai pot diferentia unele de altele si datorita vitezei de incarcare a site-urilor, datorita procesorului, datorita memoriei fizice, datorita numarului de procese alocate, iar exemplele pot continua.

Despre pretul pachetelor de gazduire web, este important de precizat ca acesta poate sa fie diferit si in functie de sistemul de operare folosit de catre utilizator, iar aici putem discuta despre Windows sau Linux.

In situatia in care intentionezi sa achizitionezi un pachet de web hosting pentru a-ti crea site-ul sau blogul dorit, vei putea sa optezi pentru cea mai ieftina varianta de pe piata, si anume pentru gazduire shared.

Optand pentru aceasta gazduire, vei avea resursele limitate, si vei imparti serverul cu o multime de alti clienti. Pentru un site nou insa, sau pentru un blog nou, cu siguranta un asemenea pachet de web hosting este suficient.

In cazul in care iti doresti ceva mai mult, si vrei sa cheltuiesti mai multi bani pentru plata gazduirii web, poti alege un server VPS, sau poti opta pentru un pachet de gazduire dedicata.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*