Noutati
Acasa » Tehnologie » Pericolul folosirii camerelor de supraveghere false

Pericolul folosirii camerelor de supraveghere false

Share Button

Oare te-ai gandit vreodata cat de important ar fi sa-ti instalezi camere de supraveghere false ieftine sau, de ce nu, chiar si un intreg sistem de monitorizare video fals?

Instalarea unor camere de supraveghere video false mai mult ca sigur te poate tenta, si asta in primul rand datorita costurilor initiale reduse. De precizat insa este faptul ca nimeni nu ia in considerare costurile ascunse pe care le poate avea tot procesul acesta care priveste instalarea unui astfel de sistem de supraveghere video.

Ei bine, trebuie deasemenea precizat si faptul ca aceste camere de supraveghere false reprezinta o alternativa pentru camerele de supraveghere reale, si se aseamana foarte mult din punct de vedere al aspectului.

Rolul pe care il au aceste camere de supraveghere false este acela de a crea impresia ca exista un sistem de monitorizare video, insa in cazul in care sunt necesare imagini care sa fie folosite drept dovezi, surpriza este mare pentru ca acestea nu exista. Camerele de supraveghere false au doar rolul de a descuraja posibilii infractori.

Putem da drept exemplu aici, un incident major care se petrece intr-un campus studentesc. Cu siguranta studentii vor solicita o masura care sa imbunatateasca conditiile de siguranta din campus, insa cum nu este bugetu pentru un sistem de camere video real, se poate opta pentru instalarea unor camere de supraveghere false.

Aceste camere descurajeaza intr-o foarte mare masura comportamentul neadecvat atat intr-un campus studentesc, cat si in majoritatea situatiilor, in restaurante, in parcari sau in diferite alte spatii publice.

Ei bine, trebuie insa precizat faptul ca oricat ar fi de utile aceste camere false de supraveghere in cazul amatorilor, ele reprezinta o vulnerabilitate scazuta in fata infractorilor. De ce? Pentru ca acestia sunt familiarizati deja cu camerele de supraveghere false, si cu siguranta sunt constienti de faptul ca acestea nu inregistreaza, ci sunt instalate doar la intimidare.

Deci, o camera de supraveghere falsa poate avea rezultatele dorite doar atunci cand este montata undeva unde sa nu fie vazuta de catre hoti. Cei care se ocupa de furturi si de alte infractiuni cu siguranta nu se tem de aceste camere de supraveghere false, constienti fiind fae aptul ca nu au cum sa fie depistati.

In alte situatii, o asemenea camera poate fi foarte utila, asa ca toti cei interesati isi pot indrepta atentia de exemplu spre o Camera supraveghere tip Dome, falsa, neagra, iar astfel vor intimida hotii sau persoanele cu intentii rele sa comita infractiuni.

De precizat este faptul ca o astfel de camera poate sa fie folosita atat la interior cat si la exterior, insa este foarte important ca ea sa fie ferita de ploaie si de zapada.

Un alt detaliu important de amintit este acela ca o asemenea camera are nevoie de doua baterii de 1.5V-R6-AA pentru a functiona. Cei care intentioneaza sa isi cumepere o astfel de camera de supraveghere falsa trebuie sa stie ca aceasta dispune de un led rosu intermitent, care ofera senzatia ca acea camera de supraveghere este reala.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*