Noutati
Acasa » Alte chestii » Despre evolutia in timp a caselor de amanet
Despre evolutia in timp a caselor de amanet

Despre evolutia in timp a caselor de amanet

Share Button

Va recomandam sa accesati amanet aur Bucuresti in cazul in care doriti sa gasiti cele mai bune oferte. In continuare va prezentam modul in care casele de amanet au evoluat in timp.

Din Italia, amanetul s-a raspandit treptat in intreaga Europa. Augsburg a adoptat sistemul in 1591, Nürnberg a copiat reglementarile din Augsburg in 1618, iar pana in 1622 a fost infiintata si la Amsterdam, Bruxelles, Anvers si Ghent prima casa de amanet. Madridul a urmat exemplul in 1705, cand un preot a deschis o casa de amanet caritabil, cu un capital de cinci pence si construita dintr-o cutie de alimente.

In Anglia, amanetul a fost infiintat de multe alte personalitati distinse, insa inceputul a venit odata cu William Cuceritorul. Cu toate acestea, in ciuda serviciilor valoroase pe care le-a oferit amanetul, nu rareori pentru coroana insasi, acesta a fost tratat cu o  cruzime studiata. Sir Isaac York nu era o simpla creatie a fictiunii. Aceste barbari au inceput prin diminuarea numarului de evrei din tara, cu mult inainte de decretul de exil al lui Edward sa apara, pentru a face sa merite momentul in care comerciantii lombarzi sa se stabileasca in Anglia. In 1338, Edward III si-a lasat bijuteriile la Lombarzi pentru a strange bani pentru razboiul cu Franta. Un rege atat de mare Henry V a facut acelasi lucru in 1415.

Sub Henry VII

Lombarzii nu erau o clasa populara, iar Henric al VII-lea facea o afacere buna. In primul an de domnie al lui Iacob I a fost adoptata o Lege impotriva Brokerilor si a ramas in cartea statutara pana cand Regina Victoria a fost 35 de ani pe tron. Era destinata brokerilor care pacaleau oamenii, dintre care multi erau la Londra. Acest tip de broker a fost evident considerat ca un simplu destinatar al bunurilor furate, deoarece actul prevedea ca nicio vanzare sau pion de orice fel de bijuterii, farfurie sau alte bunuri furate catre orice agent de amanet din Londra sau Westminster sau Southwark nu va modifica proprietatea in cauza si ca brokerii care refuza sa dea bunurile proprietarului, de la care sunt furate, vor pierde dublul valorii.

Sub Charles I

In timpul lui Charles I, un alt act a clarificat faptul ca amanetul nu a fost considerat respectabil sau de incredere. Cu toate acestea, a fost planificat un plan pentru stabilirea acestui gen  de afaceri. Razboiul civil se apropia si proviziile au fost foarte necesare, moment in care o persoana foarte ingenioasa a propus infiintarea unei case de amanet de stat. Preambulul schemei a relatat cum “ranile intolerabile aduse subiectilor saraci de catre brokeri si ucigatori care iau 30, 40, 50, 60 si mai mult in suta, pot fi remediate si redresate, cei saraci fiind mai friciti si mai usurat, iar Majestatea Sa ar beneficia mai mult “. Ca regele ar fi beneficiat mult, este evident, din moment ce se va bucura de doua treimi din profit, in timp ce capitalul circulant de 100 000 de lire s-ar gasi in orasul Londra.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*