Noutati
Acasa » Casa si gradina » Care sunt capcanele caselor la rosu?
Care sunt capcanele caselor la rosu?

Care sunt capcanele caselor la rosu?

Share Button

In acest articol vom discuta despre capcanele in care puteti cadea in momentul in care cumparati case la rosu. Articolul ne este prezentat de Spinmag.org si informatiile sunt perfect reale scrise de profesionisti.

Cumparara unei case la rosu este pentru multe persoane o solutie foarte tentanta si asta datorita preturilor mici comparativ cu cel al caselor la cheie. Varianta aceasta poate sa fie una foarte avantajoasa in cazul in care vanzatorii sunt de buna credinta insa daca ridicarea imobilului se face in mod necorespunzator atunci pot aparea mai multe dezavantaje pentru cumparatori.

Daca vreti sa va cumparati o casa la rosu va trebui sa stiti ce intra in pretul acesta si ce nu si care sunt toate avantajele si dezavantajele sale. O casa la rosu nu are finisaje interioare si exterioare si de cele mai multe ori nu are nici exteriorul acoperisului.

Practic in categoria la rosu se include saparea, armarea si betonarea unei fundatii conform cu specificatiile tehnice dispuse de proiectant, zidirea peretilor din interior si exterior, realizarea de armaturi precum si betonarea elementelor de structura ale casei, stalpi, plansee, precum si realizarea structurala a acoperisurilor fara a le include propriu zis in casa.

Pe de alta pare o casa la rosu va cuprinde partea de instalatii electrice precum cablajele si tot ceea ce tine de instalatia electrica si nici parea de instalatie sanitara  mai exact tevile de gaze, racordarea la utilitati si alte astfel de elemente. Ele vor fi facute ulterior de catre cel care cumpara casa.

A alege o casa la rosu presupune sa aveti un buget cat mai flexibil pentru ca pot sa apra foarte multe costuri neprevazute si complicatii si cu alte cuvinte desi platiti un pret mici este bine sa luati in calcul toate costurile in plus.

Un alt avataj poate sa fie si mana de lucru ieftina insa casa poate avea si greseli de executie din aceasta cauza deci in acelasi timp el poate fi si un dezavantaj.

Multi din cei care cer cele mai mici preturi pentru case la rosu le au construite incorect si ele au probleme mari in ceea ce priveste termoizolatiile ori hidroizolatiile. Rezulta astfel si case care au nevoie de  un consum mare de energie ori care sunt predispuse si la igrasie, la deteriorari rapide ale unor elemente de constructie etc.

Sunt si unele case ce pot avea carente structurale si asta din cauza tasarilor inelagale ale fundatiilor si din cauza fisurilor din pereti, plansee si stalpi, singura verificare se va realiza cu ocazia sesimelor majore. De exemplu, daca fundatiile caselor nu sunt facute pe tot perimetrul beneficiarii vor fi nevoiti sa o zideasca din nou.

Viitorii cumparatori ar trebui sa verifice daca respectiva casa este ridicata dupa realizarea unui studu geo in prealabil unde e si panza freatica. Sunt utile si informatiile despre hidroizolatia verticala ce vine perimetral dar si despre cea orizontala de sub placa.

Un alt aspect la fel de interesant este cel care se leaga de grinzile si de stalpii constructiei. Prea multi stalpi ori grinzi foarte inalte nu inseamna ca imobilul va rezista mai bine la cutremure.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*