Noutati
Acasa » Telefoane » Care sunt diferitele tipuri de software pentru smartphone-uri?
Care sunt diferitele tipuri de software pentru smartphone-uri?

Care sunt diferitele tipuri de software pentru smartphone-uri?

Share Button

Traim intr-o era in care informatia este extrem de importanta si de aceea tehnologia a evoluat si ea in concordanta. Astfel ca, astazi suntem asaltati de multitudinea de telefoane inteligente si tablete care ne dau posibilitatea sa fim la curent cu tot ce se intampla in lume.

De aceea accesoriile gsm online sunt si ele importante pentru ca ajuta la protejarea si scoaterea in evidenta a dispozitivelor noastre. Astfel de accesorii gsm online pot fi achizitionate de pe Accesoriigsm.ro.

Smartphone-urile au devenit un instrument standard pentru majoritatea oamenilor. Aceste telefoane ruleaza software-uri speciale, destinate diferitelor modele. Cateva exemple ale unor astfel software-uri includ Android, Windows CE, Windows 7, Palm, OS, Mac OS si tehnologia Blackberry. Fiecare din aceste sisteme de operare sunt destinate unui anumit tip de telefon.

Sistemul de operare Palm a fost unul dintre primele tipuri de software-uri disponibile pentru smartphone. Acesta a fost creat in 1996 pentru noua piata de telefoane mobile. Smartphone-ul Palm permitea utilizatorilor sa scrie, sa tina evidenta sarcinilor si sa-si organizeze timpul cu ajutorul calendarelor, ceea ce nu era disponibil inainte pe niciun fel de model de telefon.

Dupa ce Palm a introdus device-urile numite PDA (Personal Data Assistance), foarte multe companii au creat propriile dispozitive competitive. Printre acestea se numara smartphone-ul Blackberry. Software-ul acestuia oferea un mecanism prin care se puteau trimite si primi e-mail-uri de pe un dispozitiv la distanta. Acest lucru a transformat tehnologia smartphone si a facut aceste dispozitive mult mai practice pentru afaceri si grupuri ocazionale.

Smartphone-urile cu Windows CE a fost urmatoarea generatie de telefoane inteligente, acestea oferind acces la versiunile mobile ale Microsoft Office. Acesta din urma includea atat software-ul de calcul Excel, cat si cel mai popular software de prelucrare a datelor, Microsoft Word. Windows CE a fost primul software care a oferit capabilitati avansate de procesare a datelor si pentru telefoanele mobile.

Printre cele mai sofisticate pachete de software pentru smartphone se numara cele care functioneaza pe iPhone si pe smartphone-urile Google Droid.Ambele dispozitive ofera grafica avansata si capabilitati de procesare cu acces la internet. Smartphone-ul iPhone a fost creat de catre corporatia Apple. Acest telefon ruleaza o versiune mai redusa a sistemului de operare Mac OS. Astfel de telefoane ruleaza pe un software care necesita un sistem de operare Mac special si aplicatii carora trebuie sa li se permita sa faca modificari dispozitivului.

Smartphone-urile Google Droid au caracteristici similare iPhone-ului, insa ruleaza pe sistemul deschis al standardului Java. Acest telefon este concurentul direct al lui iPhone. Astfel de telefoane ofera grafica similara si capacitati de utilizare asemanatoare, insa cu Droid exista mai multa atractie pentru dezvoltarea web intrucat exista acces deschis la o serie de instrumente gratuite pentru a crea aplicatii pentru internet.

Telefoanele cu Windows 7 folosesc unul dintre cele mai recente sisteme de operare disponibil in zilele noastre. Aceste telefoane se bazeaza pe versiunea mobila a sistemului de operare Windows cu foarte multe caracteristici moderne. Telefonul cu Windows ofera o versiune simplificata a interfetei obisnuite a Windowsului clasic.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*