Noutati
Acasa » Seo » Te intrebi de unde sa incepi cu marketing-ul mobil?
Te intrebi de unde sa incepi cu marketing-ul mobil?

Te intrebi de unde sa incepi cu marketing-ul mobil?

Share Button

Marketing-ul mobil este un termen larg care poate insemna multe lucruri. Pentru diferite afaceri, definitiile de marketing mobil variaza foarte mult. Marketing-ul pe mobil este de a ajunge la publicul tau tinta via telefoanele lor mobile, prin mesaje text sau site-uri mobile. Acest articol contine o serie de sfaturi pentru a avra multe resurse de martketing mobil.

Asigura-te ca oferi clientilor o modalitate usoara de a renunta la mesajele de marketing mobil. Optiuni, cum ar fi codurile si textul sa fie eliminate dintr-o lista de distributie, face interactiunea usoara. Chiar daca clientii aleg sa nu mai primeasca mesaje pe telefonul mobil, isi vor aminti ca ai un tip de afacere simpla, si vor fi mai predispusi sa opteze din nou daca observa valoarea mesajelor tale.

Atunci cand se efectueaza marketing mobil este important sa se prevada o valoare reala pentru clientii tai. Dispozitivele mobile sunt o parte importanta a vietii din ziua de azi. Daca trimiti un mesaj text, acesta trebuie sa fie relevant si semnificativ pentru destinatar. Nu trimite unui student de colegiu o invitatie la o cina la care o farfurie de mancare costa 5000 de dolari, un cupon de 10 dolari se va dovedi mult mai valoros.

Leaga-ti marketing-ul de evenimentele mari sau vacante. Ocaziile speciale pot face ca marketing-ul tau sa functioneze cu adevarat. Ofera vouchere speciale pentru doamne numai de Ziua Mamei. Tine concursuri in marile zile de evenimente sportive pentru a oferi brand-ului tau o prezenta. Ofera clientilor tai un numar de cod scurt unde oricine trimite un mesaj text are o sansa de castig.

Nu copia niciodata strategia de marketing mobil a altcuiva. Doar pentru ca ei au succes facand acel lucru, nu inseamna ca este metoda potrivita pentru tine. Clientilor le place inovarea, iar daca trimiti mesaje sau stiluri similare cu concurenta, ei nu vor fi interesati de tine.

Pregateste-te. Multi producatori ofera programe de pregatire cu privire la modul de a rula in conditii de siguranta si in mod corespunzator o campanie de marketing mobil. Aceste persoane te vor educa in orice, de la cat de des sa trimiti oferte si mesaje, pana la reglementarile pe care va trebui sa le urmezi in timp ce programul tau este in curs de desfasurare. Profita de acest lucru.

Cand creezi continut aplicabil marketing-ului mobil, asigura-te ca mesajul tau este usor de inteles si scurt. Transmite-le mesajul cat de repede poti; ei trebuie sa stie ce incerci sa spui.

Trebuie sa fii sigur ca descrii bine un beneficiu bine in marketing-ul mobil. Nu este suficient doar sa fii scurt si la obiect. Trebuie sa fii si foarte categoric. Asta inseamna ca sinceritatea este necesara cand ii spui unui client de ceea ce va beneficia urmand link-ul.

Gandirea ta ar trebui sa se schimbe complet pentru marketing-ul mobil daca speri sa ai succes, pentru ca nu mai ai de-a face cu un client pe rand. Acum ai de-a face cu oameni in public care navigheaza pe dispozitivele lor mobile. Asta inseamna ca trebuie sa-ti antrenezi creierul sa gandeasca ca o persoana ocupata si ceea ce le-ar capta atenta.

Trebuie sa asiguri un site web simplificat pentru noii clienti de telefonie mobila. O campanie de marketing mobil ar trebui sa fie construita pe o platforma intuitiva si usor de utilizat, care permite utilizatorului sa vizualizeze mesajele de pe dispozitivul mobil. Acest lucru se poate traduce prin paginile care apar mai simplu utilizatorilor de computere. Cu toate acestea, vrei ca site-ul sa fie deschis pentru cat mai multi utilizatori posibil.

Cand proiectezi campania de marketing mobil, este important sa ne amintim ca multi oameni au o conexiune lenta de date atunci cand utilizeaza un telefon. De asemenea, se uita la site-ul tau pe un ecran foarte mic. Vrei sa-ti proiectezi site-ul astfel in asa fel incat acesti clienti sa nu pioarda nimic.

Asigura-te ca ca optimizezi site-urile mobile pentru motoarele de cautare. Optimizeaza site-ul  mobil si foloseste tehnici de SEO specifice mobile. Ia sfaturi de la Google si alti marketeri pe mobil.

Fa ca mesajele text sa fie atragatoare si virale. Dintre toate tehnicile de marketing mobil , mesajele SMS este una dintre cele mai usoare cai pentru a impartasi unui prieten. Gandeste-te cum poti face ca mesajele text sa faca o diferenta, si asigura-te ca adaugi un cod scurt cu metoda de abonare pentru acei cititori care au primit mesajul text de la unul din prietenii lor.

Foloseste o gramatica si ortografie corecta  atunci cand lucrezi cu marketing-ul mobil. Este ok pentru un copil de 13 ani sa foloseasca abrevieri in textele sale cu prietenii; dar nu este in regula pentru o afacere profesionista sa foloseasca expresii precum OMG sau L8ER. De asemenea, incearca să limitezi folosirea literelor de tipar, cu exceptia cazului in care este intr-adevar nevoie, ca in cazul in care se solicita un raspuns imediat.

Cel mai vizibil marketing mobil este in retelele sociale. Cresterea retelei sociale este fenomenala si continua sa creasca. Sa-ti faci firma viabila in domeniul social este de maxima importanta. Nu conteaza ce segment de piata ai, le gasesti pe retelele sociale in fiecare a saptamanii. Vizeaza aceste site-uri si construieste-ti afacerea.

Pentru a te asigura ca publicul se uita la continut, asigura-te ca pot citi si accesa folosind un singur deget. Daca se depune prea mult efort pentru a vedea ceea ce ai de oferit, multi clienti vor renunta si vor cauta altceva. Exista multi oameni care incearca sa citeasca prin intermediul dispozitivelor mobile, iar daca continutul tau este usor digerat iti va va oferi un avantaj.

Daca folosesti marketing mobil in publicitate, trebuie sa fie usor pentru cineva de a renunta sau dezabona. Uneori, clientii vor exagera cu adaugarea de companii optiunilor lor de mesagerie si ajung sa primeasca sute pe zi. Deci, fa ca oamenilor sa le fie usor sa se dezaboneze, si vei face o impresie buna.

Dupa cum ai vazut, diferite persoane pot intelege ca marketing-ul  mobil inseamna lucruri diferite. Nu exista definitie acceptata la nivel global, desi cei mai multi vor fi de acord ca marketingul mobil include folosirea tacticilor care sunt compatibile cu telefoanele mobile. Cu informatiile enumerate aici, poti afla cum poate beneficia afacerea ta  de pe urma marketing-ului mobil.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*