Noutati
Acasa » Telefoane » Mucina de melc și beneficiile neașteptate

Mucina de melc și beneficiile neașteptate

Share Button

Acid hialuronic, propolis și miere, aloe vera, ceai verde, ulei de arbore de ceai, extract de rădăcină de lemn dulce și mucina de melc – acestea sunt doar câteva dintre ingredientele speciale care definesc cu adevărat produsele coreene de îngrijire a pielii. Foarte multe produse cosmetice coreene conțin unul sau chiar mai multe dintre aceste ingrediente.
Mucina de melc este cu siguranță unul dintre cele mai populare ingrediente din lumea îngrijirii pielii din Coreea. Și probabil îți va părea surprinzător să afli, dar, majoritatea oamenilor au inclus deja în rutina lor cel puțin un produs care conține mucină de melc!

Acest lucru se datorează numeroaselor beneficii ale acesteia pentru piele, inclusiv: tratarea acneei, estomparea hiperpigmentării și netezirea liniilor fine și a ridurilor .

Ce este mucina de melc?

Mucina de melc (cunoscută sub numele de filtrat de secreție de melc) a devenit un ingredient popular în rutina K-beauty datorită utilității sale în tratarea multor probleme ale pielii și datorită faptului că se adaptează tuturor tipurilor de ten.

Dar ce este de fapt mucina melcului?

Este acel lichid secretat de melc pe care îl lasă în urmă în timp ce se plimbă (gândește-te la dungile strălucitoare pe care le vezi în spatele melcilor pe pământ).

Cum se recoltează  mucina de melc? Este cruelty free?

Din fericire, comparativ cu trecutul când melcii erau stimulați cu oțet și sare pentru a produce mucină, în zilele noastre melcii nu mai au de suferit în acest proces de recoltare. Ba din contră condițiile în care trăiesc aceștia, chiar dacă sunt în laborator, sunt foarte prietenoase, deoarece pentru a produce mucină, melcii trebuie să fie odihniți și relaxați.
În ceea ce privește felul cum se obține mucina, melcii fiind creaturi de noapte, sunt plasați pe o plasă într-o cameră întunecată și liniștită și lăsați să se plimbe timp de o jumătate de oră, lăsând mucina în urmă pentru colectare. Apoi, aceasta este procesată pentru a o stabiliza și a o face adecvată pentru uz cosmetic. Melcii nu sunt supuși la niciun fel de stres în acest proces, deoarece producția optimă de mucină are loc atunci când melcii sunt relaxați.

Care sunt beneficiile aduse de această mucină pielii?

De ce este mucina melcului atât de populară în îngrijirea pielii din Coreea? Cine a urmărit într-o zi un melc care se plimba pe lângă el și s-a gândit că „ar fi minunat să-l pun pe pielea mea”?
Nu se știe cine s-a gândit exact la acest lucru – sau dacă s-a întâmplat chiar așa, dar se știe că melcii au fost folosiți ca tratament topic încă din Grecia Antică pentru proprietățile lor de vindecare.
Acest ingredient este excelent pentru repararea leziunilor pielii, pentru estomparea hiperpigmentării (inclusiv a cicatricilor acneice), precum și pentru creșterea producției de colagen și elastină.

Există chiar și studii clinice care arată că mucina melcului are proprietăți anti-îmbătrânire!
Acest lucru se datorează faptului că acidul hialuronic prezent în mucină menține pielea hidratată, fiind umectant, ceea ce duce la estomparea liniilor fine și a ridurilor. Acidul hialuronic este responsabil și de producția de colagen și elastină în straturile superficiale ale pielii, ceea ce face ca tenul tău să arate mai ferm și mai tânăr.

De parcă nu ar fi suficient, mucina melcului are și proprietăți antimicrobiene, ceea ce îl face excelent pentru combaterea bacteriilor care provoacă acnee.

În concluzie…

Dacă încă nu ai adăugat produse care conțin mucină de melc în rutina ta, îți recomand cu încredere să o faci – există atât de multe beneficii de la un ingredient atât de neașteptat.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*