Noutati
Acasa » Telefoane » Ce sa aleg dintre Huawei P30 Pro si Huawei P20 Pro?
Ce sa aleg dintre Huawei P30 Pro si Huawei P20 Pro?

Ce sa aleg dintre Huawei P30 Pro si Huawei P20 Pro?

Share Button

Cu siguranta persoanele care au nevoie de un smarthone, se gandesc sa isi aleaga un telefon Huawei, iar optiunile sunt multe dat fiind faptul ca acest producator chinez a scos o multime de telefoane pe piata in ultimii ani.

Cei care isi doresc un smartphone de top de la Huawei probabil isi vor alege modelul P40 Pro, insa si modelele precum P30 Pro si P20 Pro sunt inca tentante pentru unii utilizatori. Vom discuta despre aceste doua modele in continuare, si veti putea afla care dintre ele vi s-ar potrivi mai bine in functie de specificatii.

Afisarea celor doua smartphone-uri in detaliu

Daca sunteti in cautarea unui smartphone cu un ecran stralucitor, ambele modele sunt recomandate: P20 Pro are un ecran OLED de 6.1 inci cu o rezolutie de 2.240 x 1.080 pixeli. Diagonala afisajului este de 15,49 centimetri. Ecranul OLED al P30 Pro este un pic mai mare: 6.47 inch, cu o diagonala de 16,43 centimetri. Cu toate acestea, afisajul are o rezolutie putin mai mare de 2.340 x 1.080 pixeli.

Apropo, dezvoltatorii au ales un ecran usor curbat pentru P30 Pro, asa cum este posibil sa fi vazut deja la modelul Mate 20 Pro. De asemenea, au folosit de la Mate 20 si senzorul de amprenta, care a fost incorporat direct pe ecran. P20 Pro pe de alta parte, are un afisaj drept, iar senzorul de amprenta este ascuns intr-o crestatura.

Huawei P30 Pro vs. P20 Pro: Comparatia camerelor

Huawei P20 Pro a fost laudat pentru sistemul sau de camere sofisticat. Atentia pentru detalii si zoomul hibrid de zece ori sunt deosebit de impresionante la P30 Pro. Camera principala cu trei obiective are o rezolutie de 40 megapixeli, camera frontala cu 30 megapixeli. Nici camera P20 Pro nu trebuie dispretuita din moment ce are 40 megapixeli, in timp ce camera frontala este „numai „24 megapixeli.

Performanta, capacitate de stocare si RAM in comparatie

P30 Pro este, de asemenea, convingator in ceea ce priveste bateria: capacitatea sa este de 4.200 mAh, ceea ce inseamna ca dispozitivul poate rezista o perioada semnificativa inainte de a trebui sa il reincarcati. Modelul accepta de asemenea, incarcarea fara fir. Capacitatea bateriei P20 Pro este de 4.000 mAh, insa aici trebuie facuta precizarea ca nu este posibila incarcarea fara cablu.

Ambele smartphone-uri au aceeasi capacitate de stocare interna: 128 GB. Cand vine vorba de memorie RAM, P30 Pro are avantajul cu de a avea 8 GB de memorie RAM. Predecesorul are 6 GB de memorie RAM.

Un alt detaliu important: Din pacate, spatiul intern de stocare al dispozitivului P20 Pro nu poate fi extins. Pe de alta parte, cu P30 Pro, un NanoMemoryCard poate fi utilizat daca cei 128 GB nu sunt suficienti.

Informatii despre sistemul de operare

Versiunea Android 9.1 este preinstalata pe P30 Pro. Predecesorul model a venit din fabrica cu versiunea anterioara (Android 8.1) – cu toate acestea, Huawei a lansat cateva actualizari pentru aceste modele, astfel ca utilizatorii in clipa de fata folosesc versiuni mai noi.

Pe scurt:

  • Afisajul OLED al Huawei P30 Pro masoara 6,47 inci.
  • P20 Pro pe de alta parte, are un ecran OLED de 6,1 inci.
  • Camera principala a lui P30 Pro are o rezolutie de 40 megapixeli, camera frontala cu 30 megapixeli.
  • P20 Pro are 40 megapixeli (camera principala) si 24 megapixeli (camera frontala).
  • Capacitatea bateriei P30 Pro este de 4.200 mAh, iar P20 Pro 4.000 mAh.
  • Spre deosebire de predecesorul sau, P30 Pro accepta incarcarea fara fir.
  • Android 9.1 este preinstalat pe Huawei P30 Pro
  • P20 Pro vine cu Android 8.1 dar dupa actualizare ruleaza cu o vesiune mai noua.

Asadar, acestea sunt cele mai importante date de comparat intre aceste doua telefoane de la Huawei. Indiferent ca doriti un telefon Huawei P30 Pro sau modelul lansat anterior, aceste dispozitive va vor putea satisface fara probleme toate cerintele.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*