Noutati
Acasa » Stiri » Cum poti incepe o cariera in radiodifuziune?
Cum poti incepe o cariera in radiodifuziune?

Cum poti incepe o cariera in radiodifuziune?

Share Button

Vrei sa afli care sunt ultimele stiri Alba? E foarte simplu. Ai nevoie de un laptop, telefon sau tableta cu conexiune la internet. Intri pe www.radiounirea.ro si poti afla, cat ai clipi, cele mai noi stiri Alba.

Radiodifuziunea este unul dintre cele mai mari sectoare ale industriei mass-media. Exista locuri de munca multe si diferite disponibile in radio, iar concurenta intr-o astfel de industrie este acerba. Daca doriti sa incepeti o cariera in acest domeniu, exista cateva modalitati prin care puteti face acest lucru.

De multe ori, puteti obtine experienta lucrand la postul de radio al facultatii, cu toate ca multe statii locale au posturi disponibile. Cel mai probabil, va trebui sa incepeti de jos si sa va pregatiti sa depuneti efortul si timpul ce vor fi necesare. Exista multe cursuri proiectate special pentru radiodifuziune.

Multe programe de studii in comunicatii si media includ radio ca parte a calificarii. Aceste cursuri sunt concepute pentru a oferi o intelegere nu doar a aspectului „in direct” al acestui domeniu, ci si a partii tehnice.

Multe cursuri de radio va pot arata cum sa produceti propria emisiune. Acestea va vor invata toate aspectele, de la editare la scrierea propriilor programe, de la public la tehnicile de inregistrare voce. O calificare media este extrem de utila pentru a obtine formarea in domeniul radioului, pe care angajatorii o cauta adesea.

O alta modalitate de a incepe o cariera in radiodifuziune este de a cerceta si contacta un post de radio local. Daca reusiti sa obtineti un post pe plan local, veti obtine o experienta valoroasa. Puteti lucra fara plata pana cand va simtiti pregatiti sa aplicati pentru o pozitie permanenta. Munca de voluntariat va arata ca sunteti seriosi si va fi extrem de utila pentru CV atunci cand aplicati pentru un post permanent.

Exista multe oportunitati de angajare in cadrul posturilor locale de radio, cu toate ca cele mai multe se afla in sectoarele de vanzari si marketing. Capacitatea de a vinde timpul de emisie este o calitate exceptionala si orice formare in domeniul vanzarilor va fi foarte utila atunci cand aplicati pentru o astfel de pozitie.

Daca doriti sa aveti propria emisiune radio, pregatiti-va sa incepeti de jos. De cele mai multe ori, este o idee buna sa realizati propria banda demo pe care sa o trimiteti statiei radio la care v-ar placea sa lucrati, din moment ce aceasta va oferi producatorilor o idee clara despre voce, incredere si abilitatile dumneavoastra.

Incercati sa faceti in asa fel incat banda sau discul pe care il furnizati sa sune diferit fata de ce se aude in prezent la acea statie radio. Acest lucru va va oferi un farmec aparte, insa asigurati-va ca nu sunteti diferit in mod radical, intrucat acest lucru poate duce la pierderea publicului.

Daca primiti sansa unui interviu la o statie locala de radio, asigurati-va ca angajatorul intelege faptul ca sunteti dispusi sa faceti aproape orice, fara motiv. Prognoza meteo, buletine de stiri sau emisiuni difuzate dimineata devreme, toate va vor oferi experienta de care aveti nevoie pentru a progresa.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*