Noutati
Acasa » Aplicatii » Cum să gestionezi cererea prin preț?

Cum să gestionezi cererea prin preț?

Share Button

Mă întristează enorm să văd un magazin gol sau un restaurant cu personalul la ușă care se străduiește să zâmbească frumos și să îi determine pe oameni să le calce pragul. Emoția și bucuria cu care un antreprenor începe o afacere este întreruptă din cauza lipsei de cunoștințe despre cum să gestioneze cererea, nu numai despre cum să o genereze.

De câte ori ai intrat într-un magazin, un bar, un restaurant sau un muzeu și nu ai putut să stai, să faci  cumpărături sau să te bucuri de servicii bune din cauza numărului de clienți prezenți? Presupun că acest lucru ți s-a întâmplat și ție de câteva ori de-a lungul vremii. Ce ar fi trebuit să facă proprietarul sau managerul în fața acestei situații, care este atât de nesatisfăcătoare pentru clienți? Ei bine, ar fi trebuit să gestioneze cererea prin preț. Astfel, ar fi scăpat de această situație neplăcută și ar fi putut să își onoreze clienții în mod corespunzător cu serviciile sau produsele disponibile, evitând în același timp pierderea veniturilor din cauza capacității insuficiente. Pare logic, nu-i așa?

Pentru început, gestionarea cererii necesită o segmentare bună.

Cu aceasta, vei putea determina diferitele segmente de public și răspunsurile potențiale ale acestora la prețuri. Există multe exemple în acest sens. Studenții merg la cinematograf în ziua reducerilor, care nu va fi o zi de weekend, când toată lumea are timp să meargă la un film, ci va fi o zi în care cinematografele nu sunt în mod normal pline, compensând acest lucru cu un preț mai mic.

Anumite restaurante și-au făcut mai multe meniuri în funcție de momentul zilei, așa că probabil anumite feluri sunt disponibile doar la prânz și seara dispar, astfel în funcție de momentul zilei, exista o anumită categorie de clienți la mese. Bucătarii celebri au restaurante care reunesc categorii diferite de clienți în aceeași încăpere – la prețuri diferite, desigur.

Toată lumea mănâncă în „stilul” bucătarului, dar cu diferite tipuri de mâncare, la prețuri diferite, ocupând toată sala în mod eficient. La un meci de fotbal, toți fanii se uită la același joc, dar fiecare dintre locurile ocupate are un preț diferit, care este în general legat de confort, acces, distanța față de teren, orientarea solară etc.

Gestionarea preturilor in magazinele online

Nu există nicio îndoială că gestionarea cererii este o necesitate, în primul rând, pentru a face posibilă satisfacția cumpărătorului. Capacitatea este întotdeauna finită. Iată un caz care să ilustreze acest lucru: un site de comerț electronic își lansează o super ofertă la produse bestseller, ceea ce va aduce un număr mare de vizitatori pe site. Dar foarte repede  experiența utilizatorului pe site-ul mult îngreunat de atâtea vizite, se transforma într-un abandon generalizat al coșurilor de cumpărături chiar înainte de a finaliza comanda, iar acest fenomen este contrar așteptărilor comerciantului.

Toate situațiile de mai sus pot fi foarte ușor evitate cu un management bun al afacerii pe care o deții și cu PriceVent. Așa cum am povestit, pentru a putea gestiona fluxul de cereri este necesar să știi să îți apreciezi produsele și serviciile. Cu un soft de monitorizare a prețurilor cum este PriceVent, vei avea toate informațiile necesare în ceea ce privește competitorii tăi, astfel încât vei putea stabili o strategie de preț care să îți aducă profit mai mare. Pe pricevent.com poți să te convingi de utilitatea acestui instrument, deoarece beneficiezi de o perioadă de probă gratuită.

Nu uita! Transformă orice șansă într-o oportunitate de a evolua și de a-ți crește afacerea, având clienți mulțumiți!

„Nu am greșit. Doar am găsit 10.000 de variante care nu funcționează” – Thomas Edison

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*