Cum sa ai succes cu un salon de cosmetica nou infiintat?

0 Shares
0
0
0

Astazi, atat in Romania cat si in intreaga lume, intregul domeniu de frumusete, de ,,beauty”, este extrem de dezvoltat, iar numarul de saloane care ofera servicii de infrumusetare este intr-o continua crestere.

Desi exista foarte multe astfel de saloane, in mod repetat, exista oameni care opteaza ca afacerea lor sa constea intocmai intr-un astfel de obiect de activitate. Din pacate, asa cum s-au deschis, exista si cazuri care la fel de repede si de decisiv si-au si inchis usile, iar acest lucru se datoreaza in principiu modului de abordare a intregii situatii.

In primul rand,  pentru a te putea mentine  si introduce cu succes pe piata, este extrem de important sa iti creezi un avantaj, sa aduci un concept nou, un stil de lucru sau orice altceva in plus fata de celelate saloane, care sa te ajute initial in promovare si ulterior in mentinerea si formarea de clientela.

In functie de nivelul centrului de beauty la care tintesti si depinzand si de calitatea si de varietatea serviciilor pe care le vei avea disponibile, exista pe piata o gama larga de produse pe care le poti utiliza. Este indicat, sa stii cu exactitate ceea ce vrei, sa analizezi foarte bine intreaga oferta prezenta pe piata si sa ai intalniri directe cu diversi furnizori si sa alegi produsele care sunt protrvite viitorului tau salon si dispun, binteinteles, si de cel mai bun raport pret-calitate.

Poti investi cu usurinta in aparate mai ieftine, insa nu uita niciodata ca ceea ce face, de exemplu, o lampa Uv unghii  de calitate si cu un pret destul de ridicat in maxim 30 de secunde, o alta lampa, mai ieftina, face intr-un minut, astfel incat pierzi timp si castigi la pret o suma infima, care, ulterior vei vedea ca nu conteaza atat de mult, mai ales atunci cand vorbim despre calitate si raportul acesteia cu pretul.

Pe langa investitia in echipamente de calitate, care sa aiba capacitatea de a face o treaba buna, demna de laudat mai departe, aceasta fiind cheia succesului, este necesar sa acordati atentie anagajarii de personal calificat.

Din pacate, daca pentru a obtine bugetul poti fi ajutat de prieteni sau poti face un imprumut, pentru a gasi oamenii competenti, cu experienta si priceputi cu adevarat, ai nevoie de multa rabdare, atentie si timp pentru a analiza toate aspectele.

Este extrem de usor sa dai un anunt si sa organizezi interviuri, insa, pentru a alege oamenii pe care ii doresti cu adevarat in echipa, este nevoie de strictete si analiza, astfel incat sa faci alegerile corecte, pentru a nu iti pune afacerea in pericol.

Este destul de greu sa iti formezi o echipa de angajati si de aceea se recomanda pe langa interviurile in care sa discutati si sa cunoasteti omul, niste interviuri practice, in care sa isi demonstreze talentul si priceperea, astfel incat sa ii vedeti la practica si sa observati metoda de lucru a fiecaruia. In teorie si din povestile candidatilor totul poate parea usor, insa, pusi fata in fata cu lucrul, unele aspecte se pot schimba brusc, iar tocmai acest fapt ne dorim sa fie evitat.

Avand grija la aceste aspecte, facand algerile cele mai intelepete si punand suflet si dedicare in acest proiect, nu ramane decat sa aveti curaj sa intrati pe piata, sa credeti in ideea si conceputul ales pentru salonul vostru si sa dati drumul la treaba.

Succes!

 

0 Shares
You May Also Like