Cum sa iti protejezi telefonul impotriva socurilor

0 Shares
0
0
0

Probabil ca multi dintre noi am avut, cel putin o data in viata, situatii in care telefonul nu mai raspundea la comenzi, din cauza unei simple crapaturi sau chiar a vechimii. Acest defect este unul uzual, mai ales in cazul dispozitivelor de tip smartphone, extrem de sensibile atunci cand vine vorba despre ecranul tactil.

Desi este considerat o adevarata revolutie in acest domeniu, ecranul tactil comporta insa si unele neajunsuri, in sensul in care acesta este extrem de sensibil la socuri. Mai mult, dupa o folosire indelungata, ne putem trezi ca acesta nu mai raspunde la comenzile aplicate cu degetul sau cu creionul tactil. Cum putem preveni toate aceste defecte, astfel incat sa putem prelungi viata ecranului si a telefonului, in general?

Huse din silicon sau din plastic simplu?

Primul lucru la care ne putem gandi pentru protectia ecranului este achizitia unei huse de telefon. Cum ar fi o husa 360 magnetica s9? Acest lucru este o necesitate a zilelor noastre, iar majoritatea utilizatorilor au inceput sa isi cumpere huse de telefon odata cu cea a telefonului.

Aici, optiunile sunt dintre cele mai variate. Putem alege de exemplu o husa samsung s9 dintr-o gama larga de modele si de culori, dar este important sa vedem si materialul din care husele sunt confectionate.

Cele mai folosite in zilele noastre sunt husele din silicon, un material extrem de maleabil si de rezistent totodata. Mai mult, acesta are darul de a fi elastic, putandu-se plia usor pe modelul de telefon ales. Nu trebuie uitat faptul ca producatorii de huse au modele pentru fiecare producator si model de telefon in parte.

Aceasta pentru ca si abaterile in ceea ce priveste dimensiunile sa fie cat mai mici, de cele mai multe ori insesizabile. Exista insa si carcase din plastic obisnuit, mai ieftine, si care iti pot proteja ecranul si dispozitivul la fel de bine. Acestea nu sunt insa atat de maleabile, putandu-se crapa sau deteriora mult mai usor decat cele din silicon.

Pe tot ecranul sau doar pe carcasa?

Totodata, trebuie sa ne gandim daca dorim protectie pe tot ecranul sau doar la nivelul colturilor si al carcasei. Ce-i drept, printre cele mai vulnerabile la socuri sunt colturile telefonului, loviturile putandu-se transmite ulterior spre ecran si componentele din interior. Poti gasi huse bune pe darky.ro.

Insa, pentru o protectie adecvata, majoritatea utilizatorilor opteaza pentru huse de tip agenda, parte peste parte, astfel incat sa ofere protectie totala atat la nivelul ecranului, cat si al carcasei.

Iar pentru o protectie suplimentara, este recomandata folosirea unei folii pentru ecran, care poate fi din sticla sau din material plastic.

0 Shares
You May Also Like