Noutati
Acasa » Seo » Cum se dezvolta optimizarea SEO mobila?
Cum se dezvolta optimizarea SEO mobila?

Cum se dezvolta optimizarea SEO mobila?

Share Button

S-au folosit trucuri seo tot mai mult in 2017, dar a luat avant optimizarea mobila. Orice site trebuie sa fie prietenos pentru un telefon mobil, pentru ca in prezent publicul nu mai este intr-un singur loc.

Oamenii folosesc tot felul de dispozitive, cum ar fi tabletele, smartphone-urile, laptopurile, smartwatch-urile pentru a naviga pe Internet. Tinand cont de acest lucru, numeroase marci au revenit inca din 2015, iar in 2016 si 2017 aceasta tendinta de optimizare mobila s-a dezvoltat, iar in 2018 se spune ca optimizarea mobila nu mai este o exceptie, ci o regula.

Este timpul ca modul de conceptualizare a strategiilor SEO sa fie in pas cu tehnologia mobila. Strategiile SEO pentru cautarile mobile se vor aplica. De asemenea, actualizarea algoritmului Google in 2017 a asigurat faptul ca site-urile prietenoase pentru dispozitivele mobile obtin o pozitie mult mai buna in motoarele de cautare.

Pe masura ce tot mai multi utilizatori folosesc dispozitive mobile pentru a naviga pe Internet, Google a decis sa faciliteze gasirea unor site-uri relevante, optimizate pentru dispozitivele mobile. Este numita facilitate de mobilitate ca factor important in clasarea rezultatelor de cautare.

Statisticile au demonstrat in 2017 ca 4 din 5 consumatori folosesc la cumparaturi smartphone-urile, ca 70% din cautarile mobile conduc la o actiune online pe ora, ca peste 1,2 miliarde de oameni acceseaza Interneul de pe dispozitivele mobile, traficul mobil global reprezinta 15% din traficul de pe Internet, ca 95% dintre utilizatorii de smartphone-uri au cautat informatii locale.

Utilizarea telefonului mobil pentru cautarea pe web este in crestere tot timpul, iar aplicatiile fac munca de cautare mai usoara. Se preconizeaza ca in cativa ani aplicatiile mobile vor depasi desktopurile. Conform altor statistici, 85% dintre oameni prefera aplicatiile mobile. Deci clasarea cat mai buna in motoarele de cautare este esentiala. Trebuie sa fiti siguri ca optimizarea aplicatiilor depaseste lista de optimizare SEO.

Exista multe branduri care deja beneficiaza de o vizibilitate foarte mare a aplicatiilor mobile in rezultatele cautarii. In consecinta, toate companiile trebuie sa se orienteze spre optimizare mobila, care devine un obiectiv major al strategiilor SEO pentru ca deja concurenta si aici devine acerba. De la culori la fonturi, de la continut la logo, site-urile trebuie sa fie optimizate mobil.

In concluzie, optimizarea SEO mobila este cu siguranta nu doar un truc, este de o importanta esentiala intr-o lume in care aplicatiile mobile trebuie sa fie cat mai bine dezvoltate, pentru ca lumea este in continua miscare, deci primele cautari din care sa rezulte raspunsul la orice intrebare trebuie sa fie relevante.

Pentru aceasta rolul optimizarii SEO este din ce in ce mai mare si pentru aplicatiile mobile. Companiile care ofera servicii SEO deja aplica numeroase imbunatatiri ale strategiilor cu rezultate satisfacatoare pentru clientii sai care isi doresc o pozitie cat mai buna in motoarele de cautare, incercand sa influenteze si piata online mobila, de fapt este vorba tot de paginile de Internet folosite pe aplicatiile mobile, din ce in ce mai bine optimizate, pentru a fi eficiente.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*