Noutati
Acasa » Casa si gradina » Cum se folosesc corect bormasinile si burghiele electrice?
Cum se folosesc corect bormasinile si burghiele electrice?

Cum se folosesc corect bormasinile si burghiele electrice?

Share Button

Operatiunea de gaurire are doua componente importante. Exista un buton, in apropierea declansatorului, care ii spune elevului sa mearga inainte (in sensul acelor de ceasornic sau inapoi). Exista, de asemenea, (la cele mai multe burghie) un set de cuplu.

Cand cuplul este setat la cea mai joasa setare, acesta va strange surubul pana cand se simte o tensiune mica, apoi surubul va adera la material. Aici gasiti cele mai bune scule electrice. Atunci cand cuplul se afla la cea mai inalta stabilitate, acesta va strange surubul pana cand se va fixa sau pana se intampla ceva rau cu surubul (se rupe surubul, se macina materialul). In mod obisnuit, ar trebui sa incepeti cu un set de cuplu jos pana la mediu. Apoi, daca aveti nevoie de mai mult, ajustati corespunzator.

Exista diferite tipuri de burghie pentru diferite tipuri de materiale. Cele mai frecvente sunt cele cu scop general, cu un cap simplu si pot fi folosite pentru majoritatea proiectelor din jurul casei. Printre altele se numara bratele cu bile sau cu suruburi (pentru grinzi de constructie din lemn), zidarie (pentru beton), bratele pentru varf (pentru lucrul cu suruburi sau cu dibluri) si biti cu varful de carbon de diamant (pentru gaurirea in portelan sau alte suprafete dure ).

Atunci cand faceti o gaura pentru un surub, asigurati-va ca utilizati bitul de dimensiune corecte. Pentru a face acest lucru, tineti surubul cu un burghiu in fata acestuia. Ar trebui sa puteti vedea toate filetele surubului in spatele burghiului. Cu alte cuvinte, burghiul trebuie sa aiba aceeasi dimensiune ca si corpul surubului, dar mai mic decat firele acestuia.

Daca faceti o gaura mare – in special in metal sau cu un punct central precis – este posibil sa aveti mai intai nevoie sa faceti o “gaura pilot” mai mica pentru a ajuta la ghidajele si pentru a proteja materialul de crapare. Unii biti fac asta pentru dvs., dar acestea sunt unelte specializate si probabil ca ar trebui sa traiti o viata plina si fericita fara sa vedeti vreodata.

In plus fata de toate capcanele utilizarii unei surubelnite, sculele electrice au mai multa putere decat uneltele de mana. Fiind mai pline de putere, pot face rapid mai multe deteriorari ale suruburilor, peretilor, mainilor, ochilor etc. Aveti grija cand le folositi, mutati lent, utilizati protectia ochilor. De asemenea, niciodata nu pretindeti ca va luptati sau impuscati prietenii cu unelte electrice. In timp ce astfel de jocuri sunt intr-adevar hilare totul este distractiv pana in momentul in care se intampla lucruri neplacute.

Cand este folosit ca un burghiu, amintiti-va ca puteti face mereu o gaura mai mare, dar nu o puteti face vreodata mai mica. Daca nu sunteti sigur ce dimensiune de gaurit sa utilizati, mai bine elegeti sa incepeti cu o gaura mai mica.

De asemenea, daca faceti gauri in gips-carton, asigurati-va ca utilizati ancorele de gips-carton (cele mici din plastic). Firele mici, ascutite ale unui surub, sunt prea fine pentru compozitia bruta de gips-carton. Firele de plastic sunt mari si elastice si vor ramane in gips-carton mult mai bine decat un surub gol.

Exercitiul de foraj se face cu ajutorul unui instrument ce se poate traduce sub denumirea de surubelnita electrica. Puteti atasa “biti” la acesta, pentru a se potrivi cu orice surub pe care lucrati si puteti atasa si “burghie”, permitandu-va sa faceti gauri in lucruri.

Probabil ca aveti nevoie de o masina de foraj pentru:

Lucrari dificile de insurubare, cum ar fi in constructii sau montaj

Gauri in perete sau pe alta suprafata

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*