Laptop pentru gaming

0 Shares
0
0
0

O multime dintre tinerii pasionati de jocurile pe calculator, au inceput sa renunte la ideea de a-si cumpara sau de a-si construi calculatoare pentru gaming, pentru ca li se par mai utile laptopurile pentru gaming.

Ei bine, atunci cand discutam despre astfel de laptopuri, trebuie precizat ca majoritatea gamerilor isi indreapta atentia spre echipamentele noi, insa si un laptop gaming second hand le poate fi de folos.

In continuarea acestui articol vom vedea care sunt detaliile care conteaza cel mai mult atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui laptop pentru gaming, indiferent ca discutam despre unul nou sau ca discutam despre unul second hand.

Memoria RAM reprezinta un aspect important de care trebuie sa tina cont toti cei care intentioneaza sa isi aleaga un astfel e echipament. Cu siguranta in prezent, 8 GB memorie RAM sunt suficienti chiar si pentru gaming.

Procesorul este foarte important, asa ca aici trebuie acordata o foarte mare atentie. Se stie faptul ca toti cei care isi doresc un laptop pentru gaming, isi indreapta atentia spre procesoarele i7, insa chiar si un procesor i5 poate sa faca fata cerintelor.

Mai trebuie precizat ca din aceiasi generatie pot sa faca parte mai multe procesoare, precum cele ULV, HQ, sau HK, acestea fiind cele mai puternice dar si cele mai scumpe.

De precizat in ceea ce priveste gamingul, este ca procesoarele AMD nu exista in lumea gamingului. Aceste procesoare sunt bune pentru utilizarea laptopului in scopuri normale, dar pentru gaming nu pot face fata.

Placa video reprezinta fara doar si poate, cel mai important aspect care trebuie luat in considerare atunci cand se alege un asemenea produs.

Unul dintre avantajele laptopurilor este acela ca au rezolutie mica, motiv pentru care placa video nu este foarte intens solicitata. Exista insa si gameri care isi doresc placi video cat mai puternice, si care folosesc deja 4K.

Pe modelele entry level de laptopuri pentru gaming se gasesc placi video pe 64 biti, si pot avea 2 sau 4 GB RAM. Acest aspect conteaza mai putin.

Daca discutam despre echipamente mai performante, discutam deja despre o placa video nVIDIA 1050 sau nVIDIA 1060, insa deja aici discutam despre preturi mult mai piperate.

In ceea ce priveste laptopurile pentru gaming din categoria high end, discutam despre preturi foarte mari. Aici deja discutam despre aceleasi chipset-uri atat pe PC cat si pe laptop.

Pentru un laptop special creat pentru gaming conteaza foarte mult si bateria, iar aceasta trebuie sa fie cat mai puternica. Exista insa gameri care nu mai tin cont de baterie, si lasa laptopul in priza pe toata durata petrecuta in fata monitorului.

Un ultim aspect despre care vom discuta, il reprezinta brandul. Se stie faptul ca producatorii de top scot pe piata laptopuri foarte performante, asa ca si echipamentele pentru gaming, ar trebui achizitionate de la producatori de top, la fel ca si echipamentele folosite in alte scopuri.

Ei bine, acestea sunt in mare parte cam cele mai importante detalii care conteaza atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui laptop pentru gaming.

0 Shares
You May Also Like
Ghiceste Steagul

JocuriGhiceste Steagul

Ghiceste Steagul este un joc pentru sistemul de operare Android creat de programatorii romani. Jocul este unul de…