Noutati
Acasa » Alte chestii » Ce sunt managerii de proiect si rolul lor in firme
Ce sunt managerii de proiect si rolul lor in firme

Ce sunt managerii de proiect si rolul lor in firme

Share Button

Initial managerul se concentreaza pe demonstrarea unui concept. Apoi se indreapta catre dezvoltarea unui produs, urmata de obtinerea tractiunii clientului initial, apoi cu productia pe etape. O concentrare laser pe o faza la un moment dat permite cea mai mare probabilitate de succes la cea mai mica rata de ardere. Pentru a fi un manager bun aveti nevoie de un curs manager proiect.

Ridicati capitalul tot timpul

Majoritatea companiilor care ma contacteaza pentru consiliere nu au nici o sansa de a face acest lucru, deoarece au incercat sa propulseze deja totul, sunt deja scurte in numerar si nu au timp sa acumuleze capital. Intreprinderile trebuie sa creasca si acest lucru nu se poate intampla daca nu veti creste in mod constant capitalul pentru urmatoarea faza.

Rezolva o mare problema a clientilor

Una dintre cele mai mari greseli ale antreprenorilor este ca vin cu ceva ce vor sa faca, ceea ce nu rezolva o problema cu clientii mari mai bine decat oricine altcineva. Daca nu puteti ajunge la asta, continuati sa cautati. Asta e cheia pentru a face asta. Mai intai va dati seama de problema.

Vino cu o strategie diferentiata

Probabil ca nu o veti desprinde chiar de pe poarta – putini initiati – dar mai devreme sau mai tarziu va trebui sa veniti cu o strategie unica pe care nimeni nu a crezut-o si clientii nu pot rezista. Fiecare pornire fie o calculeaza in cele din urma, fie nu reuseste pe parcurs. E unul sau altul.

Cunoaste piata lor

Majoritatea antreprenorilor sunt buni la ceva si doresc sa o transforme intr-o afacere. Din pacate, nu cunosc partea de afaceri. Ei cred ca daca o vor face, vor vinde. Din pacate, nu functioneaza pietele competitive. Trebuie sa intelegeti piata, concurentii si propunerea dvs. unica de valoare a clientilor.

Au un lider puternic cu o echipa solida

Exista elemente de baza ale managementului de proiect si construirea si motivarea unei echipe pe care fiecare fondator trebuie sa invete sa o conduca cu succes. Vad startupuri cu fondatorii care nu au nici o idee cum sa gestioneze si gauri enorme in cazul in care capacitatile cheie trebuie sa fie tot timpul. Trist dar adevarat.

Lucrati 24×7 si purtati o multime de palarii

Daca credeti ca aveti ceea ce este necesar pentru a incepe o firma, pregatiti-va sa lucrati 24×7 si sa purtati tot felul de palarii. Si pe oricine angajati ar trebui sa fie motivat sa faca acelasi lucru. Daca nivelul energetic workaholic nu exista, probabil ca nu veti reusi.

Un sondaj recent, desi limitat, a constatat ca marea majoritate a mileniilor considera ca antreprenoriatul este o mentalitate care nu are nimic de-a face cu inceperea sau desfasurarea unei afaceri. Asta e tot ce are de a face cu inceperea si conducerea unei companii. Si daca crezi ca nu, nu o vei face niciodata.

Am lucrat cu nenumarati CEO-i ai companiilor mari si mici, faimosi capitalisti de capital de risc, si fondatori ai startupurilor care au batut sansele si au devenit publici. Ce am facut pentru a fi atat de norocoasa ca nu am idee, dar observarea comportamentului lor a fost intotdeauna un fel de hobby al meu.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*