Noutati
Acasa » Telefoane » Nu expuneti acumulatorii la surse de caldura!
Nu expuneti acumulatorii la surse de caldura!

Nu expuneti acumulatorii la surse de caldura!

Share Button

Va vom explica in continuare de ce nu este deloc indicat sa expuneti acumulatorii la surse de caldura.

Orice acumulator de gadgeturi, inclusiv acumulatorii Allview nu trebuie expusi la surse de caldura. Excesul de caldura, in general evaporeaza apa, mai rapid decat daca acumulatorul nu este expus la sursa de caldura. Exista foarte multi factori de stres, care pot fie deteriora un acumulator, sau pot cauza functionarea acestuia in afara parametrilor normali.

Dar sursele excesive de caldura, in mod sigur, vor avea efecte negative asupra acumulatorilor. Se cunoaste foarte bine, in primul rand, aspectul supraincalzirii bateriilor, care se produce in timpul incarcarii acestora. Acest fenomen apare mai ales in partea a doua a ciclului de incarcare. Dar trebuie limitat cat mai mult posibil.

O incarcare de tip trickel se va desfasura la temperatura camerei. Daca bateria este insa calda, incarcatorul nu functioneaza corect si trebuie scoasa din incarcator. In timpul incarcarii, cele mai bune baterii nu trebuie sa se supraincalzeasca, deoarece temperatura prea mare va scurta durata de viata a acestora.

Daca o incarcare inevitabila produce supraincalzire, ganditi-va doar la poate duce o expunere a acumulatoarelor la surse de caldura. Sursele de caldura sunt extrem de periculoase pentru ca daca aveti telefonul plasat foarte aproape de acestea, se va supraincalzi si se pot topi anumite circuite, mai ales daca ati uitat telefonul un timp prea indelungat, in timp nu va mai functiona corect, si poate nu veti sti cauza.

Foarte posibil sa nu va dati seama ca acea expunere la sursa de caldura a dus la deterioarea acumulatorului, functionarea defectuoasa sau chiar pierderea datelor stocate, se poate chiar scurge lichidul din acumulator.

Prin urmare, au aparut avertismente cuprinse strict in regulile de utilizare pentru acumulatoare. Daca observati miros neplacut, caldura excesiva, sau alte evenimente neobisnuite, veti opri alimentarea, veti scoate cablul de alimentare din priza, si nu veti mai utiliza acumulatorul. Apoi veti scoate acumulatorul din telefon, pentru a se raci.

Chiar daca s-a racit, nu il introduceti la loc, trebuie sa mergeti intr-un service pentru verificare, si in cazul deteriorarii pentru reparatie. Daca se va putea repara, veti fi desigur in afara garantiei, pentru ca ati plasat acumulatorul langa surse de caldura, ceea ce era contraindicat.

Veti fi indrumat ca nu trebuie sa faceti niciodata acest lucru, care daca a aparut din neglijenta dumneavoastra, in mod sigur, daca doriti sa aveti un acumulator functional, atunci nu veti mai proceda a doua oara gresit, daca insa s-a intamplat din circumstante care nu depind de dumneavoastra, atunci va fi destul de dificil sa beneficiati de garantie, pentru ca nu veti putea explica exact aceasta situatie.

In consecinta, este obligatoriu sa NU expuneti niciodata acumulatorii la surse de caldura, este o recomandare clara in lista de instructiuni de utilizare, care va va scuti de orice situatie neplacuta ce poate sa duca la deteriorarea grava pana la imposibilitatea folosirii acumulatorilor.

Desigur, regula se aplica la acumulatorii Allview, la fel de sensibili la sursele de caldura excesiva.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*