Noutati
Acasa » Stiri » SMSZombie loveste telefoanele din China
SMSZombie loveste telefoanele din China

SMSZombie loveste telefoanele din China

Share Button

Mai nou, virusii care vizeaza dispozitivele Android sunt in continua crestere. Android fiind cea mai populara platforma pentru smartphone-uri si tablete din intreaga lume, utilizatorii Android au devenit cei mai atacati cand vine vorba de malware si virusi pentru telefoanele mobile. O noua amenintare Android a afectat 500.000 de dispozitive in China pana in prezent.

Malware-ul se numeste SMSZombie si este declarat ca fiind un virus foarte puternic si greu de eliminat. Vestea buna pentru utilizatorii de Android din afara Chinei este ca oamenii care nu locuiesc in aceasta tara nu trebuie sa isi faca griji, virusul vizand doar China, din motive mai putin cunoscute. Malware-ul poate crea probleme mari sistemului de operare Android cat si sa faca plati automat pentru diverse servicii.

Compania de securitate TrustGo spune ca malware-ul SMSZombie se raspandeste in China prin intermediul forumurilor si a fost descoperit recent pe mai multe dispozitive. SMSZombie a apucat deja sa infecteze multe dispozitive si se regaseste in multe aplicatii deja, aplicatii care se pot descarca chiar in acest moment si infectand dispozitive Android.

SMSZombie a fost descoperit pentru prima data pe 8 august, iar malware-ul este incorporat in aplicatii tapet de fundal, sau mai bine zis in wallpapere sau live wallpapere. De obicei SMSZombie infecteaza tapetele de fundal care au tenta obscena, adica ori au titlu gen:”Tapet de fundal live fete sexy” ori alte lucruri de genu. Odata setat ca tapet de fundal, aplicatia cere utilizatorului sa instaleze fisierele suplimentare si, daca utilizatorul este de acord sa instaleze fisierele , aplicatia devine activa si virusul incepe sa-si faca de cap pe telefon Android infectat.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*