Noutati
Acasa » Stiri » Tot ce trebuie sa stii inainte de a descarca iOS 9
Tot ce trebuie sa stii inainte de a descarca iOS 9

Tot ce trebuie sa stii inainte de a descarca iOS 9

Share Button

Pentru incepatori: aveti nevoie de cel putin 1,3 GB spatiu liber.

iPhone-urile si iPad-urile de la Apple se vor bucura, miercuri, de actualizari de software, inclusiv imbunatatiri ale bateriei si un asistent virtual inteligent.

iOS 9, noile caracteristici si capacitati din aceasta actualizare, sunt, mai degraba niste rafinamente decat ceva transformativ. Cu toate acestea, noul software merita sa fie descarcat, mai ales ca noile aplicatii necesita, de cele mai multe ori, cea mai noua versiune pentru a functiona.

Ceasul Apple trebuia, de asemenea, sa primeasca actualizare de software tot miercuri, dar actualizarea a fost amanata, intrucat cei de la Apple au detectat o eroare. O actualizare Mac separata, cunoscuta sub numele de “El Capitan”, va veni in aceasta toamna.

Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stiti despre actualizarile de miercuri:

DESPRE IPHONE

Desi unele caracteristici, precum meniurile contextuale 3D Touch, sunt caracteristice noilor iPhone-uri, care vor aparea saptamana viitoare, dispozitivele existente vor primi:
–    Durata bateriei: Pe langa imbunatatirile de ordin interior, un nou mod de consum redus de energie va reduce sau opri sarcinile neesentiale, cum ar fi efectele vizuale si descarcarile automate. De asemenea, telefonul nu va verifica asa de des noile mail-uri sau actualizarile pentru aplicatiile ce ruleaza in fundal.
–    Navigare: De pe ecranul de start, glisati de la stanga la dreapta pentru un nou ecran de cautare. Asistentul virtual Siri sugereaza contacte si aplicatiile utilizate frecvent, precum si afacerile din apropiere, luand in considerare daca este seara sau timpul pentru masa de pranz. Pe masura ce treceti de la o aplicatie la alta, veti observa ca unele aplicatii arata un nou buton cu optiunea “inapoi”, in coltul din stanga, sus, pentru  a va intoarce la ceea ce faceati.
–    Notificari: glisati in jos de la marginea de sus pentru a vedea notificarile ratate; cele mai noi notificari sunt primele, adica in partea de sus. Notificarile au fost, mai intai, grupate pe aplicatii, astfel incat trebuie sa treceti prin notificari vechi de cateva saptamani de la aplicatii mai putin utilizate pentru a gasi notficarile noi. Din setari, puteti restabili gruparea pe aplicatii.
–    Sleeping in (Alarma): Daca alegeti o melodie anume ca sunet de alarma, piesa va continua sa cante pana cand opriti alarma sau pana cand apasati “amanare”. Inainte, alarma se oprea automat cand se termina melodia, chiar daca nu ati auzit-o. Acum, o veti auzi iar si iar – desi acest lucru ar putea doar sa va incurajeze sa mai stati in pat.
–    Securitate: Daca aveti un dispozitiv nou, cu functia de identificare a amprentei, vi se va solicita sa creati o parola mai lunga, ca o copie de rezerva, cu sase cifre in loc de patru. Pentru ca va trebui sa introduceti parola mai rar, aceasta ar putea sa fie si mai puternic. Codul din patru cifre nu se va schimba daca faceti, pur si simplu, o actualizare;
–    Cum ajungeti la o anumita destinatie: Apple Maps beneficiaza de traseu de tranzit in marile orase, abordand o omisiune importanta. In unele orase, inclusiv New York si Londra, Apple a trimis echipe pentru a mapa intrarile de metrou pentru ghidare mai precisa catre si de la statii.
–    Ce este inlocuit: iconita “Newsstand” dispare, fiind inlocuita de un serviciu de stiri independent. Mergeti direct la aplicatia publicatiei pentru a va abona. Puteti recrea “Newsstand”, punand toate aplicatiile in acelasi folder. Passbook  este inlocuit de Wallet, acum ca serviciul de plata Apple Pay devine o parte mai mare a ambitiei celor de la Apple. Apple Pay va lucra acum cu cardurile de credit si de fidelitate ale magazinelor de marca, desi acest lucru depinde doar de comercianti; acestia vor decide daca si cand vor incepe sa le accepte.

DESPRE IPAD

Desi noul Apple iPad Pro, care va beneficia de un ecran mai mare, util pentru clientii de afaceri, apare abia in noiembrie, iPad-urile existente vor beneficia de noile caracteristici iPhone, alaturi de alte caracteristici orientate spre imbunatatirea productivitatii:
–    Multitasking: Glisati la stanga de la marginea din dreapta pentru a rula o a doua aplicatie precum “Mapes”, pentru a va ajuta sa va orientati in anumite directii, sau “Notes”, pentru a nota memento-uri. Alegerile sunt limitate pentru moment, dar se asteapta ca mai multi dezvoltatori sa sustina aceasta functie. Puteti rula, de asemenea, videoclipuri intr-o fereastra mica, in timp ce o alta aplicatie foloseste restul ecranului. Faceti acest lucru prin atingerea unei pictograme din partea dreapta de jos a videoclipului. Puteti muta fereastra videoclipului in orice colt; de asemenea, o puteti redimensiona, prin acel “ciupit” sau intindere cu degetele pe ecran, spre interior sau exterior. Pentru moment, nu functioneaza decat pentru cateva aplicatii video, insa imbunatatirile sunt pe drum.
–    Comenzi precum cele pentru laptop: puneti doua degete pe tastatura de pe ecran si, prin simpla tragere a degetelor peste tastatura virtuala, puteti muta cursorul.

CUM DESCARCATI IOS 9

Faceti o copie de rezerva a dispozitivului si asigurati-va ca aplicatiile preferate vor fi compatibile. Aplicatiile populare vor avea, probabil, parte de actualizari imediat, insa cele obscure ar putea avea nevoie de mai mult timp.
Cand sunteti gata, mergeti la “General”, apoi la “Software Update” (din Setari). Aveti nevoie de cel putin 1,3 GB de spatiu liber.

Aveti nevoie, de asemenea, de un iPhone sau un iPad lansat in 2011 sau mai recent, sau un iPod Touch din 2012. Nu orice caracteristica va lucra la modelele mai vechi, asa ca ati putea lua in considerare achizionarea unui telefon nou, intrucat dispozitivele noi au deja actualizarile instalate.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*