Noutati
Acasa » Sanatate » Vitamine si minerale esentiale in menopauza
Vitamine si minerale esentiale in menopauza

Vitamine si minerale esentiale in menopauza

Share Button

Menopauza marcheaza o schimbare majora in viata unei femei atat fizic, cat si mental. O schimbare care poate fi abordata intr-un mod optim prin urmarea unui stil de viata sanatos care se bazeaza nu numai pe unele obiceiuri bune, cum ar fi activitatea fizica regulata, evitarea fumatului si reducerea alcoolului, dar mai ales pe o dieta echilibrata, sanatoasa si variata si folosirea suplimentelor adecvate.

Femeia la menopauza trebuie sa asigure, de fapt, vitamine si minerale esentiale in cantitati potrivite pentru a mentine functiile corpului sau eficiente si sanatoase si pentru a garanta un proces de imbatranire sanatos. Si pentru ca exista oferte de Black Friday la suplimente, ar trebui sa va aprovizionati cu tot ceea ce va este necesar.

Longevitatea este unul dintre darurile pe care progresele in medicina si stiinta le-au adus celor care sunt capabili sa le aprecieze. De fapt, cresterea sperantei de viata este o mare realizare pentru cei care doresc sa imbatraneasca intr-un mod sanatos. Menopauza, in acest nou context, dobandeste rolul unei noi etape de schimbare pentru o femeie si nu ca un final.

Din acest punct de vedere, nutritia, deoarece a influentat sanatatea unei femei inainte de menopauza, joaca, de asemenea, un rol central dupa aceea, in sustinerea imbatranirii sanatoase.

A manca bine in menopauza este de fapt o regula fundamentala pentru sustinerea sanatatii corpului in schimbare, un stil de viata care difera de simpla nevoie de a manca. Un nou mod de a raspunde nevoilor palatului, dar si ale corpului cuiva, si de a le satisface pe amandoua invatand sa alegeti constient mancarea.

Oferindu-i organismului vitaminele si mineralele de care are nevoie este esentiala pentru a satisface nevoile organismului in ansamblu, de la un singur organ pana la cea mai mica celula. Acestea sunt luate din harna si supliemnte. Nu uitati sa profitati de Reduceri la Suplimente!

Vitamine si minerale in menopauza: care sunt esentiale

Nevoile nutritionale variaza in functie de varsta in ceea ce priveste cantitatea de vitamine si minerale. Acestea reprezinta substante nutritive esentiale pentru sustinerea functiilor normale ale corpului nostru, de la metabolismul energetic la functia fiecarui organ al corpului.

Nevoile nutritionale pot varia apoi, la persoanele de aceeasi varsta, in functie de sex, stilul de viata activ sau nu, starea de sanatate, gradul de stres sau alte situatii in care se poate evidentia o deficienta a unor substante nutritive.

Organismul femeii aflate in postmenopauza trebuie sa fie hranit intr-un mod sanatos si echilibrat, favorizant si utilizarea suplimentelor ce contin unele vitamine si minerale esentiale nu numai pentru a imbatrani frumos, ci si pentru a preveni unele probleme, inclusiv osteoporoza.

Calciul, vitamina D, magneziul si vitamina K, precum si zincul, seleniul si vitaminele D, E, K, C si B6 sunt substante nutritive care trebuie tinute sub control la femeile aflate la menopauza. Vitaminele B sunt un grup de nutrienti esentiali pentru diferite functii ale corpului nostru. De la piele la creier, de la metabolismul energetic la cel al grasimilor si proteinelor, fiecare celula din corpul nostru are nevoie de una sau mai multe vitamine B. La femeile aflate in premenopauza si la menopauza, vitamina B6 contribuie la reglarea activitatii hormonale.

Vitamina C, alaturi de seleniu, zinc si vitamina E, sustine protectia celulelor impotriva stresului oxidativ. Potasiul, impreuna cu magneziul, contribuie la functionarea normala a muschilor si la functionarea sistemului nervos.

Aportul corect al acestor vitamine si minerale este, prin urmare, esential pentru a promova imbatranirea sanatoasa, pentru o piele mai elastica, un organism mai rezistent la oxidare, un sistem nervos mai relaxat si alert si un metabolism intotdeauna eficient!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*