Noutati
Acasa » Telefoane » Ce este asigurarea it si de ce ar trebui sa o aiba o companie?
Ce este asigurarea it si de ce ar trebui sa o aiba o companie?

Ce este asigurarea it si de ce ar trebui sa o aiba o companie?

Share Button

O polita de asigurare it este conceputa pentru a ajuta o organizatie sa atenueze riscul si costurile asociate recuperarii dupa o incalcare a datelor sau ceva similar. Conceptul a inceput sa devina popular in anul 2005. Potrivit  studiilor efectuate, aproape o treime dintre companiile americane au achizitionat deja una,  dar devenind foarte populare in lumea intreaga.

Confruntandu-ne cu aceasta nevoie tot mai mare, trebuie sa ne intrebam: ce acopera asigurarile cibernetice? Desi nu exista un standard definit pentru aceste tipuri de politici, iata cateva dintre cheltuielile care sunt calificate drept rambursabile:

  • Ancheta– Este necesara o expertiza amanuntita pentru a stabili ce s-a intamplat, sa se repare prejudiciul si sa se previna ca incidentul sa se repete. Ancheta poate include servicii terte, precum si implicarea autoritatilor relevante.
  • Pierderi: O polita de asigurare de acet gen poate include aspecte similare cu cele ale erorilor si omisiunilor (neglijenta si alte motive), pe langa acoperirea pierderilor monetare rezultate din nefunctionare,intreruperea serviciilor, pierderea datelor si gestionarea crizelor.
  • Confidentialitate– Aceasta include notificari privind incalcari ale securitatii datelor clientilor si alte persoane afectate, care este prevazuta de lege, in special daca este vorba de informatii bancare.
  • Procese : acoperirea cheltuielilor legale asociate cu scurgerea de informatii confidentiale si de proprietate intelectuala, decontari si amenzi. Ocazional, acopera si platile de extorcare in timpul unui incident .

Beneficiile asigurarilor cibernetice

  • Inchide decalajul dintre asigurarea traditionala si nevoile actuale ale organizatiei.
  • Compensarea cheltuielilor rezultate din scurgerea de informatii.
  • Resurse la indemana pentru a raspunde la o scurgere.

Consideratii inainte de achizitionarea unei polite de asigurare it

  1. Evaluarea riscului cibernetic

Este extrem de important sa cunoastem riscurile reale, deoarece acest lucru va determina tipul de asigurare care este necesar. De exemplu: compania are informatii de identificare sau bancare in Cloud? Sau exista doar date de vanzari? Transferurile sunt de rutina? Aceste intrebari sunt esentiale atunci cand alegi un plan adecvat.

2.Termenii si conditiile

Acest lucru nu poate fi trecut cu vederea inainte de semnare. Este vital sa stim ce este considerat un “incident de siguranta”,deoarece variaza in functie de fiecare politica. Cunoasterea in profunzime a termenilor si conditiilor  va permite sa sti daca este cea de care are nevoie o organizatie.

  1. Asigura-te ca este ceea ce ai nevoie

Trebuie sa iti faci timp pentru a sti ce ofera aceasta asigurare si daca acoperirea este ceea ce cauti. Cele mai populare doua optiuni in domeniu sunt intreruperea afacerii si acoperirea pentru situatii neprevazute.

In primul rand, exista o perioada inainte de activarea acoperirii, dar apoi se va ocupa de toate pierderile financiare care au avut loc in timpul perioadei de nefunctionare care rezulta dintr-un atac cibernetic. In caz de urgenta, exista protectie in cazul in care un partener al companiei este victima unui incident .

4  Intelege responsabilitatile

Este necesar sa sti ca , clientul are, de asemenea, un grad de responsabilitate atunci cand achizitioneaza asigurari cibernetice.

Cine ar trebui sa fie notificat dupa o incalcare a securitatii? Ce ar trebui facut atunci cand se descopera ca un hacker se infiltreaza in retea de mult timp? Intelegerea pasilor de urmat atunci cand are loc un incident poate face o diferenta in acoperire.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*