Yoast Seo Plugin pentru bloguri pe WordPress

0 Shares
0
0
0

Yoast Seo Plugin te ajuta sa creezi blog posturi Seo Friendly. Daca vrei sa folosesti acest plugin pentru SEO, ar trebui sa incepi prin a-ti alege principalul cuvant cheie si sa-l introduci in casuta potrivita a pluginului.

Acesta reprezinta de fapt cel mai important element de search, dupa care te vor gasi viitorii tai cititori sau clienti. Pentru seo profesional, intra pe Dan Bradu.

Acest plugin masoara diferite aspecte ale textului pe care il scrii si te ajuta la crearea blogului, intr-un mod Seo Friendly. Acestea sunt respectivele aspecte:

•    Pluginul iti permite sa formulezi un meta description. Acest description trebuie sa fie un text destul de scurt, ce va indica main-topicul paginii tale (al blog-postului). Daca meta-description-ul contine si termenul de cautare pe care il vor folosi cititorii tai, termenul exact va fi aratat si in Google sub Url, in rezultatele din cautare.
•    Pluginul are capacitatea de a analiza textul pe care il scrii. Calculeaza un scor, ce va indica cat de citibil este articolul respectiv. Acest scor ia in calcul de exemplu, lungimea frazelor, a paragrafelor, etc.
•    Pluginul face un numar relativ mare de verificari (checks). Verifica de fiecare data daca ai folosit sau nu cuvantul cheie in 5 locatii importante: in heading-ul articolului, in titlul paginii, in Url-ul paginii, in continutul articolului si nu in ultimul rand, in meta description. Pluginul verifica de asemenea si prezenta linkurilor in continut, precum si prezenta imaginilor. Calculeaza un numar de cuvinte si densitatea de folosire a cuvantului cheie principal, in articolul respectiv. In plus, Yoast Seo Plugin verifica si daca alte pagini sau blog posturi deja create de tine, folosesc acelasi cuvant cheie, pentru a preveni o eventuala competitie cu tine insuti.

Daca scrii un post Seo Friendly (bazat pe aspectele pe care le-am mentionat mai sus), pluginul va indica acest lucru printr-un bullet de culoare verde.

Paginile scrise cu “green bullets” te vor ajuta sa-ti imbunatatesti ranking-ul total in website. Totusi, nu este neaparat necesar ca fiecare pagina sa aiba un green bullet, pentru ca scorul general sa fie unul bun sau foarte bun.

Yoast SEO (cunoscut inainte sub numele de WordPress SEO by Yoast) este cel mai complet plugin pentru SEO ce se poate folosi in WordPress, existent in ziua de astazi.

Acest plugin incorporeaza totul, de la un snippet editor si analiza a paginilor in real-time, ce te vor ajuta sa-ti optimizezi continutul paginilor, titlurile imaginilor, meta description-ul si diferite tipuri de optimizari conexe. Exista si anumite add-on-uri premium pentru acest plugin:

•    Video SEO plugin – pentru site-uri ce vor sa-si optimizeze fisierele/clipurile video pentru rezultate mai bune la cautarea in Google si este cu atat mai important astazi, deoarece continutul video a devenit din ce in ce mai raspandit si mai apreciat/cautat.
•    Local SEO Plugin – pentru site-urile care se afla in competitie in Google Maps
•    Seo Video Manual Plugin – acesta contine video-training-uri pentru editori si clipuri video pentru sectiunea de Admin.

Toate acestea vin la un pret decent si te vor scuti de o gramada de batai de cap, in ceea ce priveste implementarea SEO, in site-ul sau blogul tau pe WordPress.

0 Shares
You May Also Like
Ce-este-un-server-proxi

StiriCe este un server proxi?

In cazul in care ati lucrat intr-o retea care apartine unei companii mari cel mai sigur ati intalnit…