Noutati
Acasa » Telefoane » Amanetul telefoanelor – brandul, modelul si conditia
Amanetul telefoanelor – brandul, modelul si conditia

Amanetul telefoanelor – brandul, modelul si conditia

Share Button

Daca te-ai hotarat sa-ti amanetezi telefonul, trebuie sa tii cont de cateva lucruri. In primul rand, brandul / producatorul telefonului conteaza cel mai mult. Pe locul 2, este modelul telefonului. Cauti o firma de amanet telefoane? Intra pe BestAmanet.ro.

In privinta acestor 2 atribute, nu poti face nimic – nu poti schimba printr-o magie brandul sau modelul pentru a le putea vinde. Astea fiind spuse, daca telefonul nu este foarte vechi (si in mod particular este un smartphone, nu un telefon mobil simplu), exista o sansa foarte mare ca o casa de amanet sa ti-l preia si sa ti-l vanda la o suma destul de buna.

Conditia telefonului. Ei bine, aici poti face si tu ceva si ca sa fim onesti pana la capat, chiar ar trebui! Daca esti un “care-nazi”, adica iti place sa-ti ingrijesti telefonul la sange si chiar daca are ceva ani in spate arata ca nou, felicitari!

Nu mai trebuie sa faci nimic sau aproape nimic. In schimb, daca nu esti acel gen de persoana si nu iti place sa ai grija foarte mare de smartphone, acesta cu siguranta nu mai arata foarte bine dupa cativa ani de folosire si poti face ceva sa-i acorzi stralucirea de alta data. Primul lucru pe care il poti face este sa-i cumperi o carcasa / husa noua.

Poti gasi chiar seturi complete de carcase pentru modele specifice de smartphone-uri, daca vei schimba carcasa cea veche a telefonului cu una noua (nu trebuie sa fie originala neaparat), telefonul va arata ca nou.

De asemenea si o husa de protectie poate da plusvaloare telefonului, deci ii poate urca pretul. Iti sugeram sa faci aceste lucruri, deoarece toate casele de amanet atunci cand preiau un astfel de device, se uita in primul rand la conditia acestuia.

Daca il duci murdar, cu geamul spart sau zgariat, cu carcasa zgariata, crapata sau mai grav – incompleta, ti se va da o suma foarte mica de bani la schimb, indiferent de model. Poti duce chiar un smartphone vechi de un an, care a costat peste 1000 de dolari, daca il duci intr-o asemenea stare nu vei obtine mai mult de 2 sau 300 de dolari pe el.

Pe de alta parte, daca le duci un telefon in stare excelenta care pare ca poate fi vandut pe loc, proprietarul casei de amanet va fi mult mai interesat sa ti-l preia si iti va da si o suma ceva mai mare de bani la schimb.

Concluzia: merita cu prisosinta sa imbunatatesti conditia unui smartphone, inainte de a-l duce la o casa de amanet. Acesta va fi preluat imediat (in majoritatea cazurilor) de catre angajatii casei respective si suma de bani pe care o vei obtine la schimb (in functie de vechime, de brand si de model), va fi una destul de importanta.

De asemenea, recomandam sa duci o data cu telefonul si toate accesoriile importante ale acestuia, daca le mai ai (castile audio, incarcatorul, eventual baterii de rezerva, chiar si manualul de utilizare de la producator).

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*