Noutati
Acasa » Stiri » Care sunt cele mai intalnite probleme ale telefoanelor smart?
Care sunt cele mai intalnite probleme ale telefoanelor smart?

Care sunt cele mai intalnite probleme ale telefoanelor smart?

Share Button

Ce telefon ai? Ultimul racnet de iPhone? Un Samsung Galaxy cu procesor de viteza mare? Sau poate ca stiind de faptul ca gamele de acumulatori originali Nokia sunt cele mai bune te-ai orientat catre un astfel de telefon? Indiferent de modelul de telefon ales, cu toatele par sa aiba anumite hibe in anumite momente, probleme pe care insa vom incerca sa le deslusim in cele ce urmeaza.

Mentionand anterior de acumulatori originali Nokia nu putem trece cu vederea una dintre cele mai mari dificultati pe care o intampina astazi telefoanele moderne. Bateria sau autonomia sau, in cele mai multe dintre cazuri absenta acesteia, reprezinta o problema de care majoritatea utilizatorilor se lovesc frecvent. Durata mica de folosite, restarturi dese si incarcari multiple, acestea par sa fie situatiile intampinate atunci cand acumulatorii nu vor sa functioneze.

Nu este nicidecum un lucru tocmai placut ca atunci cand ai cea mai mare nevoie de telefonul tau mobil acestuia sa ii cedeze bateria, si in consecinta sa nu mai fie capabil sa desfasoare activitatile pentru care este destinat. Desi telefoanele moderne functioneaza astazi similar din punct de vedere al procesoarelor cu caracteristicile unui laptop, ei bine ca un adevarat dezavantaj, majoritatea aplicatiilor lansate pe piata consuma foarte multe resurse, conducand telefonul catre inchidere mai repede decat ne-am putea imagina.

Acum nu este cazul sa ne credeti pe cuvant. Aceste lucruri pot fi testate, iar in acest fel puteti avea o vedere de ansamblu asupra caracteristicilor de functionare a telefonului. O proba pe care am facut-o de curand consta in testarea unui Samsung Galaxy S2 la rularea jocului Asphalt 8. Aplicatia ruleaza excelent, jocul in sine beneficiaza de o grafica exceptionala insa bateria telefonului se consuma cu o rapiditate absolut fantastica. Nu de putine ori telefonul s-a inchis brusc fara a mai avea posibilitatea sa anunte utilizatorul ca urmeaza inchiderea datorata pierderii excesive de baterie.

Un alt inconvenient al telefoanelor de ultima generatie consta tocmai in procesorul care se misca foarte greu in anumite cazuri. In aceasta situatie poate fi folosit un card extern care sa preia din fisierele stocate, permitand mentinerea in memoria telefonului doar a fisierelor imperios necesare. Ori daca aceasta problema persista, o resoftare poate fi benefica insa numai in ipoteza in care aceasta este facuta intr-un service specializat. Resoftarea poate costa in jur de 60- 100 lei, iar telefonul este gata in maxim 1 zi.

O problema foarte des intalnita, in special la ultimele modele de telefoane Samsung, este lipsa semnalului in incinte sau chiar si in spatii deschise. Acest lucru se poate rezolva prin schimbarea antenei de semnal sau prin resoftare, insa aceste operatiuni sunt permise doar persoanelor specializate din service-uri. Fireste, aceasta nu este o regula, insa este mult mai facil sa mergi cu telefonul la cineva avizat decat sa platesti interventia cuiva sa repare ceea ce poate, din greseala ai putea deteriora tu.

Accesoriile si piesele de schimb sunt si ele mici inconveniente ce trebuie luate in seama, insa acestea pot fi usor trecute cu vederea atunci cand produsele sunt cautate in magazine specializate precum Accesoriigsm.ro. Acesta este un magazin in care oricare tip de accesoriu poate fi gasit la preturi mai mult decat accesibile, intotdeauna pe stoc si gara sa satisfaca orice cerinta.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*