Noutati
Acasa » Telefoane » Ce categorii de smartphone-uri exista?
Ce categorii de smartphone-uri exista?

Ce categorii de smartphone-uri exista?

Share Button

Dupa cum bine stim cu totii, smartphone-urile sunt dispozitivele cele mai importante pentru fiecare persoana, dat fiind faptul ca le utilizam in atat de multe scopuri. Indiferent ca detinem un telefon Blaupunkt sau un dispozitiv Samsung, avem posibilitatea de a folosi dispozitivele pentru a comunica cu persoanele dragi, pentru a viziona filme, pentru a asculta muzica sau in diferite alte scopuri.

Exista pe piata multi producatori de smartphone-uri, si diferite categorii de dispozitive, asa ca alegerea unuia poate fi o misiune dificila pentru utilizatori, dar in continuare vom vedea care sunt categoriile de telefoane mobile inteligente, si spre care va puteti indrepta atentia.

Telefoane mobile inteligente low-cost

Ele sunt cea mai economica linie de produse a fiecarui producator si ofera o calitate generala potrivita pentru utilizatorul mediu si care cu siguranta nu este exigent in ceea ce priveste performantele dispozitivului.

Este comun pentru dispozitivele low-cost sa aiba o capacitate de stocare limitata, camere cu rezolutie functionala, dar nu cele mai optime, si procesoare usor mai lente in comparatie cu restul gamelor.

Ele servesc o piata solicitanta care necesita doar calitatile de baza ale unui smartphone, ar fi navigarea si internet si eventuala manipulare a retelelor sociale si aplicatii de mesagerie instant.

Telefoane mobile inteligente mid-range

Aceasta gama se adreseaza unui segment de piata care opteaza pentru calitate un pic mai multa, si care prefera sa investeasca putini bani pentru a obtine un smartphone mai performant.

Marile branduri duc o lupta pentru dominatia pietei in aceasta gama, oferind dispozitive avansate si cu calitati semnificative pentru utilizatori, dar care realizeaza economii considerabile de buget dat fiind faptul ca isi cumpara astfel de dispozotive, care cu siguranta sunt capabile sa faca fata cerintelor.

Fara indoiala, este gama de smartphone-uri care are cel mai bun raport calitate-pret. Aceste smartphone-uri mid-range includ senzori, camere de inalta rezolutie, ecrane cu caracteristici interesante si alte functionalitati bine apreciate de utilizatori.

Desi si-au imbunatatit foarte mult calitatea, este inca o linie destul de economica de dispozitive pentru numarul de functii si calitatea componentelor pe care le incorporeaza, deoarece este segmentul cel mai competitiv dintre branduri.

Telefoane mobile inteligente high-end

Desi multi utilizatori nu pot sa gaseasca foarte multe diferente intre un device mid-range si un device high-end, din moment ce le produc brandurile de top, iar acestea sunt dispozitive cu calitati similare la exterior, putem gasi diferente substantiale. Distinctia se bazeaza pe calitatea procesoarelor, camerelor si a altor componente interne.

De exemplu, capacitatea de memorie este substantial mai mare pe smartphone-uri high-end, astfel incat acestea din urma ofera o viteza mult mai mare atunci utilizatorii le cand le folosesc.

Pe acest segment, toti marii producatori concureaza, Huawei prezentind cele mai mari inovatii din ultimii ani, urmata indeaproape de Samsung, a carei linie de produse high-end este actualizata constant, si este totusi cea mai apreciata la nivel mondial. La fel stau lucrurile si in ceea ce priveste telefoanele mid-range, unde Samsung domina de multi ani piata, urmat de Huawei.

Intre timp, Apple vizeaza loialitatea utilizatorilor sai si mentinerea esentei sale pe baza unei formule dovedite de versiuni programate de obsolescenta.

De regula, toti dezvoltatorii de smartphone-uri se afla intr-o lupta constanta pentru a-si pozitiona produsele prin strategii agresive de comunicare si marketing, precum si prin investitii uriase in cercetare si dezvoltare.

Acest lucru a condus la o evolutie constanta si accelerata a calitatilor dispozitivelor mobile si a accelerat piata dezvoltarii aplicatiilor mobile, generand un impact semnificativ asupra societatii.

De la aparitia primului smartphone, modul in care omenirea comunica si interactioneaza s-a schimbat radical, creand un adevarat fenomen social care a fost dificil de imitat de alte tehnologii.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*