Noutati
Acasa » Tutoriale » Ce e indicat si ce nu in Social Media Marketing?
Ce e indicat si ce nu in Social Media Marketing

Ce e indicat si ce nu in Social Media Marketing?

Share Button

Cand vorbim de optimizare SEO aducem in dicutie o multime de modalitati care pot fi de folos, una dintre ele fiind si promovarea prin intermediul retelelor de socializare. Aceasta activitate poarta denumirea de Social Media Marketing (SMM) si este folosita adesea datorita faptului ca tot mai multe persoane utilizeaza tot felul de retele de socializare.

E important sa stii ca nu poti ajunge in top doar cu SMM, ci ai nevoie neaparat de optimizare SEO. SMM este inclus in tehnicile SEO folosite de firmele de optimizare, cum ar fi http://danbradu.com/optimizare-seo-brasov/.

Cand vorbim de SMM trebuie sa avem in vedere o serie de aspecte extrem de importante.

Creaza-ti o identitate pe retelele sociale

Retelele sociale au facilitat si continua sa faciliteze comunicarea dintre oameni. Avand in vedere acest aspect e important sa ai o identitate usor de identificat. Nu folosi imagini care nu spun prea multe. Indicat e sa folosesti imagini cu echipa sau cu o persoana importanta a firmei tale. Posteaza mereu imagini cu echipa ta si fii cat mai apropiat de utilizatori.

Cunoaste comunitatea online din care faci parte

Este esential sa stii cu ce fel de oameni intri in legatura. Poti de exemplu sa lansezi tot felul de aplicatii prin care poti sa te apropii de fanii tai si sa-i cunosti mai bine. Cu cat cunosti mai bine persoanele care iti urmaresc postarile, cu atat vei sti mai bine ce anume vor acestea, astfel incat sa-ti cresti numarul de clienti si calitatea serviciilor.

Foloseste o strategie de continut social adecvata

Continutul pe care il partajezi pe retelele de socializare trebuie sa se refere in primul rand la clienti, apoi la tine. Cauta o strategie potrivita, astfel incat sa-ti asiguri succesul.

Masoara-ti succesul in Social Media

Un alt aspect important se refera la masurarea succesului pe care il ai. De ce e important? Pentru a vedea ce anume functioneaza si in ce fel. Acestea sunt activitatile dorite cand vine vorba de SMM la un nivel de calitate superior. Deseori insa, intalnim si practici mai putin dorite, cum ar fi cele ce urmeaza:

Profil incomplet

Nu da bine deloc sa ai profilul incomplet. Oamenii trebuie sa vada pe pagina ta un profil complet si bine pus la punct.

Utilizarea link-urilor scurte

Fanii nu sunt atrasi de link-urile scurte, ci dimpotriva, ei acceseaza in general link-urile lungi. Un studiu a aratat ca link-urile lungi sunt accesate de 3 ori mai mult ca cele scurte.

Poze furate de pe alte pagini personale

Cand vrei sa adaugi si o fotografie la un continut cand il partajezi pe retelele sociale, nu e indicat sa te folosesti de fotografiile personale a altora de pe retelele sociale fara a cere acordul.

Daca vrei sa folosesti marketingul prin intermediul retelelor de socializare, invata sa faci acest lucru cu cap. Ia in calcul cele amintite mai sus, dar si alte aspecte pe care le consideri importante. Cel mai bine e sa apelezi la profesionistii in domeniu.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*