Noutati
Acasa » Alte chestii » Ce este o asigurare preplatita?
Ce este o asigurare preplatita?

Ce este o asigurare preplatita?

Share Button

Orice conducator auto cauta sa achizitioneze cel mai ieftin rca. Celor care nu au gasit inca cel mai ieftin rca, noi le recomandam sa acceseze Rcaautoieftin.ro.
Vom vorbi in cele ce urmeaza despre ce este o asigurare preplatita.

Asigurarea preplatita sau asigurarea platita anticipat este un tip de asigurare in care partea asigurata ofera plata pentru acele servicii inainte ca aceasta sa primeasca oricare din serviciile legate de acoperire. Odata ce plata facuta in avans se aplica in contul asiguratului, acesta poate utiliza pe deplin serviciile pe intreaga perioada de timp acoperita de plata, mai putin acele clauze care sunt inscrise in termenii si conditiile acoperirii oferite de asigurare. Acest model special este asemanator cu multe alte tipuri de asigurare incluzand aici asigurarea de sanatate sau cea auto.

Cu serviciile de asigurare care sunt structurate ca asigurari preplatite, titularii de asigurare ofera plata ca pe un mijloc de a obtine acoperire care se aplica unui interval de timp viitor. De exemplu, in cazul in care titularul unei polite de asigurare auto plateste sase luni in avans, acoperirea este in vigoare pana la expirarea celor sase luni.

In cazul in care asiguratul este implicat intr-un accident auto in orice moment din acea perioada, furnizorul de asigurare va procesa orice cerere depusa in legatura cu acel accident. Presupunand ca circumstantele accidentului sunt acoperite in termenii si conditiile asigurarii, furnizorul va aproba si remite platile catre asigurat sau catre orice entitate desemnata pentru a primi aceste plati pe baza termenilor contractului de asigurare.

In mod asemanator, asigurarea preplatita sub forma de acoperire de sanatate este, de obicei, platita in avans. In timp ce unii furnizori de servicii medicale accepta plati care acopera perioade mai lungi de timp, este o practica obisnuita ca platile sa fie remise lunar.

Avand in vedere ca platile acopera intotdeauna o perioada viitoare si nu una care tocmai a trecut, partea asigurata poate folosi acoperirea pentru a compensa cheltuielile oricarui tip de tratament medical. De obicei, cererile se depun de catre entitatea care furnizeaza tratamentele, iar platile sunt oferite direct acestor entitati, in timp ce furnizorul de asigurari se ocupa cu trimiterea unui raport detaliat al activitatii catre partea asigurata.

Exista, de asemenea, unele polite de asigurare platita in avans care ofera platile direct partii asigurate, lasand responsabilitatea de a stabili soldurile datorate furnizorilor de servicii medicale intru totul acesteia.

Impreuna cu exemplele personale de asigurare preplatita, foarte multe corporatii si profesionisti din domeniul afacerilor au un anumit tip de asigurare preplatita pentru care se poate face plata de pana la un an in avans. Profesionistii din domeniul medical au, de cele mai multe ori, asigurare de malpraxis platita anual si care acopera anul calendaristic viitor.

Corporatiile pot avea asigurare de raspundere civila care protejeaza afacerea impotriva proceselor si problemelor asemanatoare, cu plata efectuata in avans. Din acest punct de vedere, asigurarea preplatita este o investitie de viitor, permitand persoanei fizice sau corporatiei sa reduca din temerile cu privire la lucrurile negative ce s-ar putea petrece in cazul in care aceasta nu ar exista.

Pentru mai multe detalii cu privire la cel mai ieftin rca accesati www.rcaautoieftin.ro.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*