Ce influenteaza pretul anvelopelor auto?

0 Shares
0
0
0

Viitorul dezvoltarii anvelopelor este ceva necunoscut – cu zeci de ani in urma, numeroase  companii nici nu credeau ca vor putea ajunge la performantele de astazi.

Folosirea celor mai recente cunostiinte, a celor mai proaspete informatii din domeniul dezvoltarii de anvelope, a dus  la noi modalitati de productie.

In tot acest timp, s-a incercat pastrarea unor preturi la fel de accesibile, in special pentru autoturismele de dimensiuni medii sau mici (desigur, s-au inregistrat cresteri, precum in orice domeniu al industriei). Gaseste anvelope la preturi bune in Brasov, la Selgros.

Care sunt insa criteriile ce influenteaza in mod practic costurile de achizitie ale acestor piese deosebit de importante?

Un motiv pentru care aceste preturi sunt ridicate este strans legat de  cresterea costurilor materialelor brute, in special cel al petrolului, un ingredient principal in procesul de productie. Mai mult de atat, rezerva globala de cauciuc va deveni mai constransa, datorita cererii sporite inregistrate la nivel mondial. Astfel o presiune suplimentara este pusa asupra preturilor.

O alta cauza pentru scumpirea anvelopelor este  proliferarea continua legata de diametrele mari, de catre producatorii de masini noi. Trendul anvelopelor cu diametre mai mari este foarte raspandit, intalnit in numeroase modele din segmentele compacte, medii, minivan, ce si-au ridicat costurile.

Cererea si oferta pentru materiale brute este influentata de asemenea de catre piata globala de anvelope. De exemplu exista mai mult de 1 miliard de anvelope produse anual, in 450 de fabrici specializate, in intreaga lume. Aproape 60% din cauciucul lumii este consumat de catre aceasta industrie globala (a anvelopelor), in timp ce restul e achizitionat de sectorul general consumator de cauciuc.

Cand intelegem aceste lucruri si luam seama si  la noile etichete EU de conformitate,  ne este mai usor sa alegem cele mai potrivite anvelope pentru masinile noastre, la preturi corecte. Zeci de modele de anvelope gasesti la Selgros.

Selgros Braşov
Produse alimentare şi nealimentare
Calea Bucureşti nr. 231 Braşov,
500299 , RO
Tel: 0268 307 000
Fax 0268 307 199

0 Shares
You May Also Like
Ce-este-un-server-proxi

StiriCe este un server proxi?

In cazul in care ati lucrat intr-o retea care apartine unei companii mari cel mai sigur ati intalnit…