Noutati
Acasa » Stiri » Samsung Galaxy S6 sau iPhone 6? Care este mai bun?
Samsung Galaxy S6 sau iPhone 6? Care este mai bun?

Samsung Galaxy S6 sau iPhone 6? Care este mai bun?

Share Button

Momentan, pe piata de telefonie mobile exista o lupta crancena intre Samsung si Apple. Cei doi mari jucatori din industria telefoniei mobile isi disputa suprematia si se bat in specificatii, optiuni, functii.

RechRadar a facut o comparatie profesionista intre cele doua terminale, Samsung Galaxy S6 si iPhone 6, iar rezultatele le veti descoperi mai jos.

Design

La capitolul design, Samsung a facut o schimbare esentiala daca vine vorba de carcasa, de aceasta data folosind metal, nu plastic. Acesta este modelul propus de competitori, care sunt foarte bine pusi la punct la capitolul aplicatii iPhone.

Baterie

La acest capitol, Samsung este lider. In cazul lui S6  vorbim despre un acumulator de 2.550 mAh, in timp ce Iphone 6 are o baterie de 1.810 mAh.

Putere

In timp ce Apple a dotat modelul iPhone 6 cu un processor A8 de 64 biti si 1 GB memorie RAM, cu o frecventa de 1,39 GHz, Samsung merge pe un processor Exynos 7420 cu 3 GB memorie RAM. Punctul forte, la acest capitol este Samsung, a carui putere de functionare este clar mai mare.

Ecran

Samsung lucreaza cu un ecran Super AMOLED, cu o rezolutie sensibil mai buna decat la celelalte modele mai vechi. In plus, densitatea de 577 pixeli per inch, plaseaza ecranul modelului Galaxy S6 pe primul loc in topul celor mai bune ecrane de pe piata.

Mai mult, designul prelungit al modelului S6Edge, ofera utilizatorului posibilitatea de a-si “fixa” pe ecran mai multe aplicatii, ceea ce-l face pe acest Samsung sa fie mult mai usor de folosit.

Din pacate, Apple este dat inapoi de imposibilitatea de a transmite full HD, insa sunt imbunatatiri vizibile la capitolul contrast, culori si rezolutie.

Camera

La acest capitol, Samsung primeste, din nou, o bila alba datorita rezolutiei de 16 MP, o tehnologie de stabilizare optica a imaginii. In plus, Samsung pune la dispozitie un nou mod de fotografiere, numit Pro mode, care ofera diverse functii pentru a imbunatatii calitatea instantaneelor.

Apropo de aspectul user friendly, Samsung vine cu un mod facil de a face poze, apasand de doua ori pe butonul “Home”,  iar camera din fata are o rezolutie mai buna, 5 MP, pentru o calitate mai buna a pozelor tip selfie.

Sper deosebire de aceste performante, iPhone vine cu o camera foto care are numai 8 MP, insa performeaza la capitolul instantanee realizate in conditii de meteo nefavorabile, spre exemplu.

Ca si concluzie, putem sa spunem urmatoarele. Da, Samsung are specificatii mult mai puternice, in timp ce iPhone este mult mai stabil, are o gama mult mai larga de aplicatii si face poze excelente.

In alta ordine de idei, asa cum se intampla de fiecare data, experienta utilizatorului este cea care conteaza cel mai mult. Asadar, fiecare marca in sine trebuie sa se concentreze sa raspunda prompt si corect la cerintele viitorului client. Numai asa va avea succesul pe care-l asteapta. Din experienta, va spun, ca inainte de specificatii si performante, succesul unui telefon mobil tine foarte mult de obisnuinta de consum a populatiei.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*