Noutati
Acasa » Telefoane » Despre densitatea cuvintelor cheie
Despre densitatea cuvintelor cheie

Despre densitatea cuvintelor cheie

Share Button

Internetul poate oferi un sprijin substantial oricarei afaceri, fie ca este ea la inceput, in curs de dezvoltare, sau este deja prezenta pe piata reala. Prin intermediul online-ului te poti face mult mai cunoscut, poti lua contact cu mult mai multi oameni, pe care cel mai probabil nu ai fi avut cum sa ii intalnesti in viata reala.

Da, lumea a evoluat si noi trebuie sa tinem pasul cu ea. Pe www poti ajunge cu ajutorul unui site. In functie de bugetul de care dispui, iti poti alege si cumpara un template care se potriveste cu tipul de site pe care il vrei sau poti apela la o firma de Web Design. Prima varianta este mai ieftina, dar a doua este mai profesionista.

Una din firmele prezente pe piata, care ofera servicii de calitate, este It Exclusiv. Fie ca ai nevoie de hosting, de crearea unui site, de crearea unui magazin online, promovare, SEO, mentenanta sau asistenta tehnica, poti apela la ei cu incredere.

In acest articol vom vorbi despre SEO, si mai exact despre cuvintele cheie. Atunci cand creezi continutul unui site sau blog, trebuie sa iti alegi un grup de cuvinte cheie care sa caracterizeze domeniul sau nisa in care se incadreaza site-ul.

Este important de cate ori apare pe pagina un anumit cuvant cheie, sau, cu alte cuvinte, care este raportul dintre numarul total de cuvinte si numarul cuvintelor de pe o pagina. Despre asta vom vorbi mai amanuntit in cele ce urmeaza.

Densitatea se exprima in procente si este importanta pentru pozitia site-ului in rezultatele cautarilor pe anumite cuvinte cheie. Daca unul din cuvintele tale cheie este “cadouri” si folosesti cum trebuie acest cuvant, ai sanse sa urci in ierarhia cautarii pe Google si sa fii gasit mai usor de cumparatori. Asta desigur daca si celelalte elemente ale  site-ului sunt optimizate bine.

O densitate mica a cuvintelor cheie nu te va ajuta prea mult, in timp ce o abundenta a acetora pe pagina va atrage dupa sine penalizarea din partea motoarelor de cautare. Si Google intelege ce inseamna prost gust si il taxeaza.
Nu mai spunem ca utilizatorii vor fi deranjati sa citeasca odata la 2 randuri acelasi cuvant. O densitate optima, din punctul de vedere al celor care fac SEO, ar fi intre 1% si 3%.

Anumite elemente indica ca Google ar considera ca densitatea optima ar trebui sa se situeze sub 5%, insa, in afara faptului ca fiecare specialist SEO face cum crede mai bine, majoritatea site-urilor cu page rank mare si cu un continut actual si de calitate indica o denstitate ideala care se situeaza intre 2% si 4%.

O metoda simpla de a calcula cuvintele cheie, dar care nu este relevanta intotdeauna, ar fi aceasta: densitatea cuvintelor cheie= (nr. de aparitii ale cuvantului cheie/ nr. total de cuvinte) *100.

Am spus ca aceasta formula nu este mereu relevanta, ci esta doar orientativa. Daca vei compara doua site-uri care se situeaza in topul cautarilor, vei observa ca densitatea cuvintelor cheie difera.

Adevarul este ca sunt mai multi factori care concura la pozitia site-ului in cautari. Ceea ce trebuie sa stii despre cuvintele cheie este ca ele trebuie sa fie prezente in titluri si subtitluiri, pe cat posibil sa fie prezente in fiecare paragraf, dar nu exagerati, ele trebuie sa se incadreze natural in text, nu fortati introducerea lor, le puteti ingrosa sau sublinia daca este cazul.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*