Ce probleme au telefoanele Samsung Galaxy S5?

0 Shares
0
0
0

La momentul actual, cu siguranta nici o persoana care are nevoie de un smartphone nou, nu isi mai indreapta atentia spre dispozitivele Samsung Galaxy S5, dat fiind faptul ca acestea au fost lansate in anul 2014, iar de atunci compania a lansat in fiecare an pe piata telefoane de ultima generatie.

Exista insa persoane care detin astfel de telefoane, si sunt decise sa nu renunte la ele pana in momentul in care li se defecteaza. Alte persoane s-au confruntat deja cu diferite probleme de functionare ale acestor telefoane, iar in continuare aveti posibilitatea de a descoperi cateva exemple.

Telefoanele Samsung Galaxy S5 se descarca foarte repede

Aceasta pare sa fie una dintre cele mai des intalnite probleme in ultimul timp pentru utilizatorii care inca mai folosesc telefoanele Galaxy S5 de la Samsung. Aceste dispozitive avand o vechime destul de mare pe piata, daca nu au avut bateriile schimbate, este normal sa creeze astfel de probleme.

Bateria oricarui smartphone are o anumita durata de viata, astfel ca rezista la un anumit ciclu de descarcari – incarcari. Atunci cand se apropie acel ciclu limita, este firesc ca telefonul sa reziste cat mai putin incarcat, insa problema poate fi remediata prin inlocuirea bateriei cu un nou acumulator Samsung Galaxy S5 G900f.

In cazul in care bateria este noua, in cazul in care aceasta se descarca la fel de repede, utilizatorii pot efectua unele trucuri care sa ii ajute sa isi salveze bateriile. Oprirea functiilor wifi, bluetooth, a datelor mobile sau setarea ecranului la un nivel redus al luminozitatii, poate remedia problema.

Exista aplicatii care consuma multe resurse, iar utilizatorii ar trebui sa acceseze setarile telefonului, iar la setarile bateriei sa se informeze in legatura cu acest aspect, si sa stearga acele accesorii care consuma multe resurse.

Probleme cu ecranul tactil

Unii utilizatori au raportat ca dispozitivul nu raspunde la atingerea ecranului tactil asa cum ar trebui, sau inregistreaza atingeri fantome.

Solutii potentiale:

 • Asigurati-va ca carcasa de protectie sau protectorul de ecran pe care il utilizati nu interfereaza cu ecranul tactil. Indepartati carcasa sau protectia ecranului si vedeti daca problema a fost rezolvata.
 • Reporniti telefonul tinand apasata tasta de pornire pana cand dispozitivul vibreaza si se opreste, apoi reporniti-l. Aceasta va sterge orice fisier temporar care ar putea cauza problema.
 • Accesati setarile – afisati pentru a vedea daca ajuta sensibilitatea crescuta la atingere.
 • Asigurati-va ca ecranul dvs. tactil nu este murdar, curatandu-l cu o carpa din microfibra.
 • Incercati sa eliminati aplicatiile sau widget-urile care ar putea cauza problema sau resetati din fabrica telefonul si apoi reinstalati selectiv toate aplicatiile necesare.

Daca ati finalizat o resetare din fabrica si mai aveti probleme, atunci problema ar putea fi cu hardware-ul sau sistemul de operare din telefon. In acest caz, va trebui sa va adresati specialistilor care lucreaza intr-un service gsm pentru remedierea problemei.

Telefonul nu se activeaza

Unii oameni au raportat ca telefonic refuza sa porneasca. Desi butoanele se aprind asa cum este de asteptat, ecranul ramane gol.

Solutii potentiale:

 • Incercati sa apasati pe bateria telefonului pentru a va asigura ca face contact.
 • Reporniti telefonul.
 • Cand puteti accesa telefonul, incercati sa accesati setarile – accesibilitate – revizuire – ecran intunecat si asigurati-va ca acest lucru a fost dezactivat.
 • Incercati sa indepartati carcasa sau capacul de protectie pentru a vedea daca excesul de presiune are efect asupra modului in care functioneaza telefonul.
 • aplicatie necinstita poate cauza problema, deci incercati sa porniti telefonul in modul sigur. Daca nu mai persista problema in modul sigur, atunci incercati sa faceti o resetare din fabrica si sa fiti selectivi in legatura cu aplicatiile pe care le reinstalati sau sa eliminati aplicatiile una cate una.
 • Faceti o copie de siguranta a fisierelor pe care nu doriti sa le pierdeti si efectuati o resetare din fabrica.

Daca acest lucru nu functioneaza, atunci poate fi necesar sa ducceti telefonul in service, iar costurile pentru remedierea problemei le veti suporta din propriul buzunar.

0 Shares
You May Also Like