Noutati
Acasa » Telefoane » Cele mai des intalnite defectiuni ale smartphone-urilor
Cele mai des intalnite defectiuni ale smartphone-urilor

Cele mai des intalnite defectiuni ale smartphone-urilor

Share Button

Fie ca ne place sa recunoastem sau nu, in ultimii ani am devenit dependenti de telefoanele mobile inteligente, asa ca in continuarea acestui articol vom dezbate acest subiect.

Aplicatiile care pot fi instalate pe telefoane ne creaza dependenta, asa ca fiecare ne dorim dispozitive cat mai performante, care sa ruleze cat mai bine si care sa suporte toate aplicatiile pe care dorim sa le avem instalate.

Acesta este si motivul pentru care multi utilizatori isi indreapta atentia doar spre cele mai scumpe telefoane de pe piata, pentru ca acelea dispun de specificatii tehnice remarcabile.

Exista si utilizatori care nu folosesc telefonul in cine stie ce scopuri, asa ca pentru ei un dispozitiv cu performante medii reprezinta cea mai buna solutie.

Indiferent ca discutam despre telefoane foarte performante sau despre telefoane care au doar performante medii, acestea pot suferi diferite defectiuni, iar in continuare vom discuta despre acest aspect.

Multe telefoane ajung in service pentru ca au display-ul spart si au nevoie de o inlocuire display, iar acest lucru se datoreaza doar neglijentei utilizatorilor. Putem spune ca din categoria piese telefoane, display-ul este cea mai des achizitionata piesa, pentru ca in urma primei cazaturi, display-ul se poate sparge.

Pe langa display, in foarte multe cazuri utilizatorii au nevoie si de un touchscreen nou atunci cand isi scapa telefonul pe jos si se crapa ecranul. Pute, spune ca la fel de des achizitionat precum display-ul este si touchscreen-ul.

De precizat insa este faptul ca in cazul in care utilizatorii si-ar proteja corespunzator telefoanele, sansele ca acestea sa sufere asemenea defectiuni ar fi extrem de mici.

Apoi, exista telefoane care ajung in service pentru ca au nevoie de o baterie smartphone noua dat fiind faptul ca bateria originala pur si simplu nu rezista mult timp incarcata. Daca in cazul smartphone-urilor mai vechi bateria se putea inlocui si acasa, mai nou smartphone-urile nu mai au baterii detasabile, asa ca acestea pot fi inlocuite doar la service, de catre specialisti.

Nu trebuie sa uitam de butoanele telefoanelor (butonul Home, butonul de pornire – oprire, butoanele de volum), care din diferite motive se poate sa nu mai functioneze la capacitate maxima, sau se poate chiar sa nu mai raspunda la comenzi. Ei bine, inlocuirea acestor butoane reprezinta o alta reparatie smartphone des intalnita.

De multe ori praful depus afecteaza componente precum microfonul sau difuzorul telefonului, asa ca utilizatorii isi duc telefoanele la service pentru ca au nevoie de astfel de componente noi.

Anumite smartphone-uri au dificultati in ceea ce priveste receptionarea semnalului gsm, asa ca ajung pe mana specialistilor de la service pentru o investigatie amanuntita. De cele mai multe ori insa, intr-o astfel de situatie se impune inlocuirea antenei de semnal.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai des intalnite probleme ale smartphone-urilor, si dupa cum se poate vedea, ele pot fi produse si din cauza neglijentei utilizatorilor. De precizat este deasemenea faptul ca un telefon, cu cat este mai scump, cu atat si piesele sale de schimb vor fi mai scumpe, iar pretul manoperei privind reparatia va fi mai mare.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*