Noutati
Acasa » Telefoane » Cum alegi corect castile si ce ar trebui sa stii despre ele?
Cum alegi corect castile si ce ar trebui sa stii despre ele?

Cum alegi corect castile si ce ar trebui sa stii despre ele?

Share Button

Ce sistem de casti este preferat depinde intotdeauna de preferintele personale, insa sunt unele detalii de care ar trebui sa tii cont atunci cand cumperi casti fara fir sau fara.

Castile deschise sunt ideale daca doriti sa ascultati muzica cat se poate de natural acasa, in medii nedisturbate sau daca aveti nevoie de o fidelitate ridicata in studio. Aceste casti va protejeaza putin din exterior si, de asemenea, sunetele din mediul exterior patrund in casti si le puteti auzi. Dar au o imagine spatiala mai buna si o scena stereo si mai putine distorsiuni prin rezonante si reflectii, deoarece are casti inchise.

 • Avantaje: sunet transparent, imagine spatiala foarte buna, ventilatie buna
 • Dezavantaje: sunetul patrunde aproape nestingherit din exterior in interior si din interior spre exterior
 • Potrivite pentru: acasa, pentru ascultare, mixare si modulare in studio
 • Nu sunt potrivite pentru: camere de inregistrare in studiouri, pentru naveta cu transportul in comun

Castile inchise iti inchid mai mult urechile si va izoleaza mai bine de mediul inconjurator. Astfel, aproape orice muzica se aude mai bine si zgomotul ambiental cu greu patrunde in interior. Cu toate acestea, carcasa inchisa poate crea rezonante si reflexe care distorsioneaza sunetul. Un alt efect secundar al carcasei inchise poate fi o gama de bass mai accentuata.

 • Avantaje: sunet puternic, amortizare exterioara buna
 • Dezavantaje: sunet mai putin neutru / natural, acumulare de caldura sub casti, in timpul uzurii indelungate
 • Potrivite pentru: camere de inregistrare in studiouri, tobe, DJ, tehnicieni live
 • Nu sunt potrivite pentru: trafic rutier, audiofili, mixare si masterizare

Castile pe jumatate deschise reprezinta un compromis intre castile deschise si cele inchise si incearca sa combine avantajele ambelor sisteme. Sunt mai confortabile de purtat decat variantele inchise, izolatia este buna, sunetul este mai natural.

 • Avantaje: confort bun la purtare, sunet bun
 • Dezavantaje: datorita designului sau, zgomotul profund poate patrunde fara obstacole spre interior
 • Potrivite pentru: DJ, pentru ascultare, mixare si masterizare in studio
 • Nu sun potrivite pentru: sali de inregistrare in studiouri

Noi iubim toate tipurile de casti, de la cele care se introduc in urechi, pana la casti de studio uriase, de la casti AirPod si pana la casti care acopera complet urechile. Dar daca nu ati detinut niciodata o pereche de casti Bluetooth, s-ar putea sa va intrebati daca merita cu adevarat.

Cel mai important motiv pentru a cumpara casti wireless este faptul ca sunt fara fir. Poate surprinzator, principalul motiv pentru cumpararea castilor wireless este sa nu trebuie sa te mai lupti cu firele. Faptul ca nu trebuie sa te mai lupti cu cablurile este un avantaj major.

Libertatea oferita de wireless este inegalabila: nu mai ai cabluri de casti incurcate, nu este nevoie sa va luati dispozitivul peste tot si lista poate continua. In plus, toate dezavantajele mentionate de anumiti specialisti sunt complet gresite in momentul de fata deoarece tehnologia wireless evolueaza foarte mult. In prezent, castile fara fir se aud la fel de bine ca si cele cu fir, oferind totodata si o buna autonomie, dar mai ales foarte multa libertate de miscare.

 

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*