Cum ne alegem tipul de gazduire?

0 Shares
0
0
0

Daca aveti brusc nevoie de o mare cantitate de resurse? Ganditi-va la aceasta problema de scalabilitate. “Daca unul dintre site-uri preia prea multe resurse, aceste servere au o vulnerabilitate si site-ul se inchide pentru a preveni afectarea altora”, spune Woody. Mai multe sfaturi si sugestii de la Gazduire Enterprise.

Cum se intampla asta cu mancarea fast-food? Ei bine, fast-food-ul este destinat, ca si alte alimente, sa va ofere energie. Cu toate acestea, ar putea fi mai probabil ca o masa cu continut scazut de nutrienti umpluta cu aditivi sa va lase cu simptome de anxietate si sindrom de oboseala cronica. Prin urmare cu cat incarcati mai mult un server cu fisiere inutile cu atat se va misca mai greu.

Securitatea ar trebui sa fie intr-adevar privita ca o prioritate necesara intr-o era de hacking sporita si de aprovizionare deschisa a codului botnet DDoS. S-ar putea sa credeti ca nu trebuie sa va faceti griji despre hacking pana cand veti creste mai mult. Cu toate acestea, este important sa stiti cat de vulnerabil este un site al unei afaceri mici daca este compromis: 3 din 5 intreprinderi mici sunt falite dupa sase luni de la hack.

Un server partajat nu are niciun fel de distinctie, separarea datelor, pe care orice afacere ar trebui sa o aiba cu adevarat lipseste. Nu este o modalitate foarte atenta de a gazdui site-uri. Ce se intampla daca o amenintare rau intentionata, se intampla si se doreste sa se bucure de site-ul dvs.? Nu lasati site-ul dvs. sa fie contaminat prin gazda partajata.

De ce hostingul comun este periculos – Explorarea pasilor de atac

Punctul nostru de vedere in acest articol nu este, desigur, acela de a face musai aceasta paralela cu mancarea fast-food. Este de a sugera ca hostingul partajat nu este alegerea corecta doar pentru ca este simplu.

Ca si riscurile de a manca tipuri gresite de alimente, actiunile sunt cel mai bine explicate prin analizarea unor probleme specifice, asa cum au fost expuse de Fast Food Nation sau Super Size Me, si ne ajuta sa privim intr-un mod granular la exploatatiile comune pentru a intelege de ce aceste servere prezinta un front slab .

Institutul InfoSec se uita la serverul partajat din perspectiva procesului prin care cineva ar putea compromite un site. Iata etapele de baza prin care un hacker ar putea ataca site-ul dvs.:

Reverse lookup IP

Inainte ca un hacker sa mearga de fapt dupa site-ul dvs., acesta va efectua ceea ce se numeste recunoastere. In acest fel, puteti vedea ce domenii sunt pe serverul partajat.

Pentru a vedea toate site-urile care ruleaza pe serverul dvs., puteti utiliza diferite metode, inclusiv motoarele de cautare, comanda Linux dig sau un serviciu gratuit, cum ar fi YouGetSignal.

Urmatorul pas pentru un atacator este de a gasi adesea site-uri cu anumite tipuri de sisteme de gestionare a continutului (CMS), cum ar fi WordPress. Un CMS este un punct de intrare standard pentru criminalitatea informatica.

Pentru a intelege calea tipica a unui atac, doriti o lista a site-urilor care utilizeaza un anumit CMS.

Efectuarea unui atac CMS

Odata ce aveti o lista de site-uri care ruleaza pe un CMS, le puteti imparti in cele care ruleaza WordPress, Joomla, Drupal etc.

Puteti utiliza un scanner de vulnerabilitate pentru a verifica daca exista o slabiciune in orice instalare CMS. Un alt loc pentru a obtine informatii sunt exploatarile care sunt in fisiere la serviciile conexe cum ar fi baza de date Exploit.

0 Shares
You May Also Like