Noutati
Acasa » Telefoane » iPhone 7 vs iPhone 7 Plus. Tu ce model alegi?

iPhone 7 vs iPhone 7 Plus. Tu ce model alegi?

Share Button

Alegerea unui smartphone se poate dovedi a fi pentru tine o misiune mult mai dificila decat pare aparent, pentru ca va trebui sa tii cont de mai multe detalii importante atunci cand iti vei alege modelul preferat.

De exemplu trebuie sa alegi un model de la un producator de top de pe piata, pentru ca astfel sunt sanse foarte mari ca telefonul sa functioneze o perioada de timp mai indelungata.

Deasemenea, trebuie sa acorzi o mare importanta specificatiilor tehnice de care dispune telefonul, pentru ca un telefon ideal este un telefon care are performante si specificatii tehnice remarcabile.

In acest caz, daca iti vei dori un model de smartphone reusit, vei putea alege fie un model iPhone 7, fie vei putea alege modelul iPhone 7 Plus, iar in cele ce urmeaza vom face pe scurt o comparatie intre ele.

In primul rand, daca discutam despre spatiul de stocare al acestor modele, ambele terminale pot avea un spatiu de stocare de 32 GB, 128 GB sau 256 GB, asa ca din acest punct de vedere nu exista diferente.

Daca ne raportam insa la greutatea telefonului, atunci modelul iPhone 7 cantareste doar 138 grame, in comparatie cu cele 188 grame ale modelului iPhone 7 Plus.

Daca stam sa mai gasim diferente, atunci cu siguranta trebuie mentionat faptul ca diagonala unui model iPhone 7 este de doar 4.7 inch, in timp ce diagonala unui terminal iPhone 7 Plus este de 5.5 inch.

Referitor la tehnologia IPS cu care sunt realizate ecranele telefoanelor, aceasta este identica, insa rezolutia difera. Modelul iPhone 7 are o rezolutie de 1334 x 750 pixeli la 326 ppi, in timp ce terminalul iPhone 7 Plus are o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli la 401 ppi.

Chiar si raportul de contrast difera, pentru ca in cazul unui model iPhone 7 acesta este de 1400 :1, in timp ce pentru modelul iPhone 7 Plus, acesta este de 1300:1.

Ambele terminale sunt foarte rezistente atat la apa cat si la praf, si sunt clasificate de IP67 in functie de standardul IEC 60529.

Camera foto a unui terminal iPhone 7 este de 12 MP, la fel ca si in cazul modelului iPhone 7 Plus, insa aici exista o diferenta in cee ace priveste zoom-ul. Un terminal iPhone 7 are un zoom digital de pana la 5x, in timp ce un model iPhone 7 are un zoom optic de 2x, insa are si un zoom digital de pana la 10x.

Asadar, dupa cum se poate observa, ambele modele de smartphone de la Apple dispun de specificatii tehnice remarcabile, unele fiind identice, altele fiind diferite, iar fiecare utilizator isi va alege modelul pe care il considera ideal.

Pentru a evita insa vizita la un service iPhone, indiferent de faptul ca discutam despre modelul iPhone 7, sau despre modelul iPhone 7 Plus, acestea trebuie ingrijite in mod exemplar.

Plus de asta, nu este avantajos ca aceste terminale sa ajunga la service, pentru ca piesele lor de schimb vor fi foarte scumpe.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*