Noutati
Acasa » Alte chestii » Cum procedez cand raman cu masina in noroi?
Cum procedez cand raman cu masina in noroi?

Cum procedez cand raman cu masina in noroi?

Share Button

Drumurile din Romania lasa de dorit in mare parte. Gropi, portiuni de drum nesemnalizate corespunzator si in plus, soferi agresivi care se grabesc mereu. Nu stii niciodata ce se poate intampla cand pleci de acasa, fapt pentru care trebuie sa te asiguri de faptul ca in cazul unui accident poti fi despagubit.

Acesta este unul dintre motivele pentru care asigurarea RCA este obligatorie. Pentru un RCA auto ieftin adreseaza-te celor de pe www.rcautoieftin.ro. Aici iti inchei asigurarea RCA simplu si rapid.

Cand ai bani, nu te intereseaza un RCA auto ieftin, insa cand stai prost cu banii, orice suma in plus conteaza. Fara RCA nu ai voie sa circuli, asadar, trebuie sa inchei de urgenta o polita RCA.

O situatie neplacuta prin care trec unii soferi este cea in care circula pe drumuri cu noroi. Nu li se intampla tuturor soferilor, insa, daca stai intr-o zona in care nu ai un drum asfaltat sau pietruit, poti intampina des astfel de situatii.

De asemenea, e de ajuns sa ai ceva treaba intr-o astfel de zona pentru a te trezi impotmolit in noroi.Cand ti se intampla sa ramai impotmolit in noroi, nu uita de faptul ca nu e deloc recomandat sa accelerezi brusc. Accelereaza treptat pentru ca e nevoie sa poti prinde ceva forta. De asemenea este recomandat sa scoti putina presiune din pneuri, asta ca sa ai aderenta mai mare.

Noroiul iti poate da mari, dar mari batai de cap. Daca vezi ca nu reusesti sa pornesti, incearca sa pui nisip sau pietris la baza rotilor. Acest lucru ajuta ca rotile sa nu mai alunece.

I se poate intampla oricui sa ramana blocat in noroi. Daca ti se intampla si tie, nu trebuie sa intri in panica, ci trebuie sa ai rabdare, sa opresti motorul, sa-l repornesti dupa care sa accelerezi usor.

Cand esti intr-o mocirla de noroi si simti ca rotile iti patineaza, roteste de volan in fata si in spate, astfel incat sa ai mai multa tractiune pe partea din fata.

Daca te afli intr-o zona cu noroi si ai rabdare sa conduci incet, posibilitatile de a ramane blocat in noroi sunt mai mici. Asadar, condu incet si foloseste viteze inferioare.

Daca trebuie sa cobori o panta plina cu noroi, indicat ar fi sa folosesti frana de motor. Nu calca in nici un caz brusc pedala de frana daca vrei sa opresti.

Daca incerci toate metodele amintite mai sus si niciuna nu functioneaza, trebuie sa chemi pe cineva care sa te poata tracta din noroi. Da, stim ca e neplacut insa i se poate intampla oricui.

Ca sa te asiguri de faptul ca nu treci prin astfel de situatii trebuie bineinteles sa eviti drumurile pe care stii ca este noroi, sau sa iti cumperi o masina suficient de puternica pentru a trece peste noroi ca si cum nu ar fi si aici ne referim in mod special la masinile de teren.

Ti s-a intamplat vreodata sa ramai blocat in noroi? Cum ai procedat?

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*