Noutati
Acasa » Alte chestii » Cum sa faci cele mai bune fotografii ?
Cum sa faci cele mai bune fotografii ?

Cum sa faci cele mai bune fotografii ?

Share Button

In lumea fotografiei, exista multe metode de a face fotografii bune. Ai nevoie de cateva sfaturi care sa iti arate cum sa folosesti cu adevarat aparatul de fotografiat. Utilizarea sugestiilor bune va creste calitatea si reputatia fotografiei. Continuati sa cititi, pentru o varietate de sfaturi interesante legate de fotografie.

Fa pozele repede. Daca stai mai mult timp focalizezi o imagine, vor fi sanse mari ca ceva sa se mute, sa se schimbe sau alte moduri de a ruina o fotografie perfecta. Este mai bine daca poti realiza fotografiile rapid.

Pentru a-ti imbunatati fotografiile, incearca sa te joci cu timpul de expunere de pe aparatul de fotografiat, intr-o varietate de conditii diferite de fotografiere. Puteti imortaliza momentele care se intampla, cu blitz sau blurate, perioade de timp mai mari. Viteza rapida a declansatorului este foarte buna pentru fotografii de sport, cu multa actiune, in timp ce viteza de declansare redusa este potrivita pentru peisaje, fara multa miscare.

Nu iti fie teama sa incalci niste reguli de fotografie cu aparatul de fotografiat. O fotografie extraordinara ar trebui sa fie nu numai estetica, ci ar trebui, de asemenea, sa prezinte un stil personal. incearca sa eviti stilul de fotografii pe care le-ai vazut de multe ori inainte. Incearca un stil creativ in care sa se reflecte abilitatile tale, si incearca unghiuri unice.

Ar trebui sa fii mereu in cautare de fotografi care te inspira. Cand vezi lucrarile fotografilor pe care îi admiri, veti fi reamintit pentru potentialul nelimitat pentru  pozele tale.

Atunci cand alegi care dintre fotografii le vei arata altora, allege-le pe cele cu care te mandresti cel mai mult. Nu arata toate fotografiile sau pe cele care ilustreaza acelasi lucru. Publicul nu obtine cat mai mult din fiecare imagine, si poate deveni rapid plictisit daca va vedea acelasi subiect. Păsreaza lucrurile proaspete, aratand o varietate a fotografiilor tale.

Daca esti într-o calatorie, cel mai bine este sa începi realizarea fotografiilor in momentul in care pleci. Ar trebui sa fii cu ochii in patru, pentru realizarea de fotografii interesante din timpul calatoriei, indiferent de cat de fotogenic esti asteptand sa ajungi la destinatie. Inregistrati calatoria prin imagini; incepe pe drumul spre aeroport.

Acestea sunt fotografii importante de capturat, deci asigura-te ca bateriile sunt complet incarcate. Camerele digitale moderne folosesc mult mai multa energie decat aparatele mai vechi, din cauza ecranelor LCD, asa ca nu fi prins cu garda jos; incarca bateriile camerei foto de multe ori. De asemenea, ia In considerare achizitionarea unei baterii de rezervă pentru aparatul de fotografiat, astfel incat sa nu fii intr-o pozitie in care nu e electricitate si, prin urmare, sa ratezi ceva frumos.

Poti face fotografii unor elemente nesemnificative in timp ce calatoresti spre destinatie si in timp ce vizitezi. Aceste imagini reprezinta mai multe amintiri decat imaginea unui peisaj. Ai putea face fotografii semnelor stradale si rutiere, produselor alimentare straine, monedelor si biletelor de calatorie.
Ia in considerare gasirea unui club de fotografie, sau gaseste pe cineva care este pasionat de fotografie, cu care sa te imprietenesti. Alte persoane interesate de acest hobby pot constitui o sursa valoroasa de informatii si invatare. Este important, cu toate acestea, sa nu permiti stilulului lor artistic sa afecteze modul in care se dezvolta propriul tau stil. Fa o comparatie de fotografii realizate aceluiasi obiect, pentru a vedea modul in care persoane diferite a vad acelasi obiect.

Oricine poate deveni un mare fotograf, nu exista metode secrete. Vei castiga si mai multa experienta pe masura ce faci poze. Folosirea unui aparat de fotografiat digital iti va permite sa te uiti la fotografii inainte de a te decide daca sunt destul de bune sau nu pentru a le developa. Pe masura ce studiezi pozele pe care le-ai facut, vei învata din greseli si vei gasi modalitati prin care pozele ar fi iesit mai bine. Acest lucru te va ajuta, in cele din urma, sa te perfectionezi.

Ai putea fi tentat să capturezi imagini de slaba calitate, astfel incat sa poti stoca mai mult pe cardul aparatului foto. Cu toate acestea, calitatea imprimarii ar putea avea de suferit. Cea mai mica setare ar trebui sa fie utilizata numai in cazul in care singurul scop al fotografiilor va fi acela de a le afisa pe ecranul computerului.

Fii atent la modul in care functioneaza claritatea, precum si unde va aparea in imaginea ta. Claritatea apare, de obicei, in centrul obiectivului, unde ar trebui sa fie focalizarea. Focalizarea devine mai putin ascutita in zonele din afara mijlocului cadrului.

Aminteste-ti ca aparatul de fotografiat este doar un instrument care poate fi manipulat pentru captarea creativitatii prin imagini fotografice. Utilizeaza o adancime superficiala pentru a estompa fundalul si concentreza-ti atentia pe subiectul fotografiei.

Cand ii faci cuiva o fotografie, aceasta  ar trebui sa fie mai mult decat fata persoanei respective. Corpul uman contine o multime de parti minunate, care pot constitui extraordinare subiecte de fotografii.

Avand in vedere stabilirea sfaturilor anterioare, realizarea de fotografii este o modalitate foarte buna de a pastra amintiri. Va trebui sa faci des practica, sa inveti cat de mult poti, dar, in cele din urma, vei aprecia rezultatele muncii.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*