Cum se evalueaza masinile la casele de amanet?

0 Shares
0
0
0

Foarte multi dintre cei care au probleme financiare si au nevoie cat mai rapid sa obtina un imprumut, cauta fel si fel de solutii atractive pentru a iesi din criza cu care se confrunta.

Una dintre cele mai avantajoase solutii pentru toti cei care au nevoie disperata de bani, este reprezentata de casele de amanet. Pentru cei care au nevoie de sume mici de bani, casele de amanet ofera imprumuturi de tipul amanet electronice sau amanet bijuterii.

Exista si situatii in care oamenii au nevoie de sume mari de bani, asa ca pentru acestia ideale sunt imprumuturile de tipul amanet auto, iar foarte multi dintre cei care au nevoie de sume mari de bani, opteaza pentru acest tip de imprumut.

Ei bine, in primul rand, cei care isi doresc sa obtina o suma mare de bani in schimbul careia isi doresc sa gireze cu masina, trebuie sa prezinte urmatoarele documente: actul de identitate al proprietarului masinii in cazul in care aceasta este detinuta de catre o persoana fizica.

In cazul in care masina este achizitionata si detinuta de catre o persoana juridica, atunci pentru incheierea unui contract de amanet auto este necesara o copie dupa Certificatul de Inregistrare a firmei in Registrul Comertului.

Odata ce clientul casei de amanet are asupra sa aceste documente, mai are nevoie doar de documentele masinii, iar aici discutam despre certificatul de inmatriculare al masinii, care mai pe scurt este talonul masinii, si cartea de identitate a masinii.

In momentul in care clientul prezinta aceste documente necesare contractului de amanet, urmeaza etapa de evaluare a masinii.

Evaluarea masinii se face in functie de mai multe aspecte importante. Cel mai mult conteaza marca si modelul masinii. Apoi se tine cont de anul de fabricatie al masinii, dar si de gradul de uzura al acesteia, care se poate identifica pe loc. Nu in ultimul rand, conteaza si valoarea de piata a masinii care urmeaza sa fie amanetate.

Asadar, acestea sunt aspectele de care se tine cont atunci cand se evalueaza o masina pentru obtinerea unui imprumut de tipul amanet auto. In urma evaluarii masinii, reprezentantii casei de amanet vin cu o propunere pentru persoana care isi doreste sa amaneteze masina, iar suma de bani oferita poate ajunge undeva la 75 -80% maxim, din valoarea de piata a masinii. Cu cat masina este insa mai uzata, cu atat suma oferita va scadea.

In cazul in care persoana care solicita un imprumut de la casa de amanet este de acord cu suma de bani care i se propune, urmeaza cea mai simpla formalitate, si anume incheierea contractului de amanet auto.

Un astfel de contract  de amanet se incheie pe o perioada de 30 de zile. In acest timp, clientul poate sa isi achite datoria oricand doreste, si isi poate recupera masina amanetata. De precizat insa este ca datoria inseamna suma de bani imprumutata, plus dobanda aferenta.

Cei care nu reusesc sa isi achite datoria in cele 30 de zile, primesc o perioada de gratie, sau pot solicita prelungirea contractului, insa trebuie sa plateasca in acest sens comision.

Daca nici nu solicita prelungirea contractului si nici nu isi achita datoria pana la finalul perioadei de gratie, masina va intra in posesia casei de amanet.

0 Shares
You May Also Like